Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

TM neprognozē, kad varētu atgūt bijušā Patentu valdes direktora ārvalstīs izvietotos finanšu līdzekļus

Pagaidām grūti pateikt, kad varētu atgūt finanšu līdzekļus, kurus Šveices un Vācijas banku kontos izvietojis Patentu valdes bijušais direktors Zigfrīds Aumeisters, atzina Tieslietu ministrijas (TM) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Brice.

Viņa norādīja, ka par Aumeistera dienesta pilnvaru pārsniegšanu ir informētas visas iesaistītās institūcijas un pašlaik viss ir procesā, tāpēc grūti konkretizēt termiņu, kādā šo jautājumu varētu atrisināt.

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu pret Aumeisteru par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un Aumeisters tiek vainots Patentu valdes finanšu līdzekļu izvietošanā ārvalstu kredītiestādēs.

Valsts kontrole (VK) ir sākusi 2011.gada finanšu revīziju TM, kuras laikā tiks veiktas pārbaudes Patentu valdē.

Valsts kontroliere Ingūna Sudraba iepriekš aģentūru BNS informēja, ka Patentu valdes direktors Reinis Bērziņš 23.septembrī vērsās VK ar iesniegumu, lūdzot veikt nepieciešamās pārbaudes par konstatētajiem finanšu līdzekļiem, kas izvietoti ārvalstu kredītiestādēs, un bijušā direktora rīcību ar tiem.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja, ka pēc skarbās budžeta griešanas Tieslietu ministrijas pārraudzībā esošajā Patentu valdē atklājušies slēpti uzkrājumi Vācijas un Šveices banku kontos. Par vairāk nekā miljonu latu, kam bija jāatrodas Valsts kasē, zinājis vien iestādes direktors. Amatā nākot jaunam priekšniekam, atklājies, ka viņš naudai klāt netiek – ar to joprojām var rīkoties tikai viņa priekšgājējs, kurš turklāt jau gadu atrodas pensijā.

Patentu valde reģistrē gan dažādus zinātnieku izgudrojumus, piemēram, Latvijā radītus medikamentus, gan arī apstiprina preču zīmes ražotājiem. No 1992.gada Patentu valdi vadīja Aumeisters. Pagājušā gada oktobrī viņš devās pensijā, bet šovasar par jauno direktoru tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs iecēla Bērziņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas