Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Trim par sievietes slepkavību Rēzeknē aizdomās turētajiem jauniešiem tiesa piemēro apcietinājumu

Tiesa svētdien piemērojusi apcietinājumu trīs jauniešiem, kurus tur aizdomās par sievietes slepkavību Rēzeknē, apstiprināja Valsts policijā.Apcietinājums piemērots diviem 16 gadus veciem jauniešiem un 24 gadus vecam vīrietim. Policija ir uzsākusi kriminālprocesu par slepkavību pastiprinošos apstākļos - ja slepkavību izdarījusi personu grupa mantkārīgā nolūkā.

Jau ziņots, ka 9.janvāra pēcpusdienā Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts iesniegums par kādas 1993.gadā dzimušās jaunietes pazušanu, kura iepriekšējā dienā, 8.janvārī, Rēzeknē bija izbraukusi no savas darbavietas ar automašīnu Audi un nebija atgriezusies mājās.Pāris stundu laikā kriminālpolicijas darbinieki aizturēja trīs jauniešus aizdomās par saistību ar jaunās sievietes pazušanu un ieguva informāciju, ka aizturētie slepkavību iepriekš rūpīgi izplānojuši, tāpat izmeklētāji noskaidroja arī vietu, kur noslēptas upura mirstīgās atliekas.Viens no nepilngadīgajiem pusaudžiem, kurš tiek turēts aizdomās par sievietes noslepkavošanu, jau iepriekš bijis iesaistīts kriminālprocesos par mantiska rakstura noziegumiem. Savukārt pērnā gada decembrī viņš bija aizturēts par vairāku laupīšanu izdarīšanu, taču Rēzeknes izmeklēšanas tiesnesis nepiemēroja viņam drošības līdzekli – apcietinājumu.Tāpat jau vēstīts, ka izmeklēšanas laikā kriminālpolicijas darbinieki atklājuši, ka iespējamā slepkavas un policijas ceļi jau krustojušies liktenīgajā naktī. Tādēļ četri policisti atstādināti no amata.Policijas patruļa uz kāda autoceļa apturējusi automašīnu, taču, konstatējot, ka pie stūres sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, nesastādīja protokolu par braukšanu bez tiesībām un nepārbaudīja, kas ir automašīnas īpašnieks. Tā vietā policisti paši nogādāja automašīnu jaunieša īrētajā dzīvesvietā, bet automašīnas atslēgas atdeva savam kolēģim, tādējādi klaji ignorējot savus tiešos pienākumus.Par dienesta pienākumu nepildīšanu Valsts policijas Iekšējā drošības birojā ir uzsākta izmeklēšana. Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis sestdien, iepazīstoties ar situāciju, no amatu pienākumus pildīšanas ir atstādinājis abus darbiniekus, kas nepildīja savus pienākumus, kā arī viņu tiešo priekšnieku un aizdomās turētā jaunieša tēvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas