Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

VP: Dziesmu un deju svētki norit mierīgi un organizēti

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki no Valsts policijas (VP) skatpunkta norit mierīgi un organizēti, kas liecina gan par dalībnieku un viesu disciplinētību, gan par operatīvo dienestu veiksmīgu savstarpējo sadarbību, aģentūrai LETA pastāstīja VP pārstāve Sigita Pildava.

Viņa skaidroja, ka, ņemot vērā pasākumu apmeklētāju skaitu, ir ļoti maz starpgadījumu. Pildava piebilda, ka ir notikuši vairāki starpgadījumi saistībā ar mantām. Ceturtdien, deju lieluzveduma Māras zeme ģenerālmēģinājuma laikā Daugavas stadionā, kādam cilvēkam tika nozagts mobilais telefons. Tāpat telefons tika nozagts kādam bērnam, kurš brauca sabiedriskajā transportā.

Pildava arī slavēja Rīgas satiksmes organizēto sabiedrisko transportu kustību, norādot, ka pēc ceturtdien notikušā deju lieluzveduma Māras zeme ģenerālmēģinājuma, kuru apmeklēja apmēram 10 000 skatītāju, visi skatītāji izklīda apmēram pusstundas laikā, pateicoties sabiedriskā transporta kustībai, kas nodrošināja faktiski nepārtrauktu transporta plūsmu.

Viņa arī norādīja, ka VP aicina koncertu apmeklētājus izmantot sabiedrisko transportu, jo tādējādi tiek samazināts sastrēgumu risks, kā arī paātrināta koncerta norises vietas pamešana. Viņa piebilda, ka kolektīvi, kas uz ģenerālmēģinājumu bija ieradušies ar autobusiem, kā arī cilvēki, kas pasākumu apmeklēja, izmantojot privātās automašīnas, pameta pasākuma vietu vairāk nekā pēc stundas.

Kā ziņots, līdz 8.jūlijam Rīgā norisinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kuros piedalās vairāk nekā 42 000 dalībniek. Šoreiz svētki notiek Latvijas valsts simtgades zīmē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas