Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Aizputē atklāj Mārtiņa Freimaņa piemiņas vietu

Ceturtdien, 10. novembrī, ko atzīmē kā Mārtiņdienu, Aizputē atklāja šī gada janvārī pāragri aizsaulē aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa piemiņas vietu, vēsta interneta portāls rekurzeme.lv.

Pasākumā piedalījās liels ļaužu skaits - Mārtiņa tuvinieki, radi, draugi, paziņas un vienkārši talanta cienītāji, klātienē pārliecinājās portāls "Rekurzeme". Piedāvājam fotogaleriju.

Pieminekļa izveide bija pirmais un galvenais mērķis, ko šogad apņēmās paveikt Mārtiņa Freimaņa fonds. Līdzekļi šim nolūkam tika ziedoti piemiņas koncertā Arēnā Rīga 11.martā, un turpmāk Mārtiņa atdusas vietā Aizputē sliesies skaists akmens, kurā kā simbolisks tēls atveidota Mārtiņa sirds.

Pieminekļa autors ir mūziķa draugs Uldis Zariņš, pieredzējis tēlnieks, kurš regulāri piedalās Eiropas lielākajos smilšu un ledus skupltūru festivālos.

Vēl ceturtdien starpnozaru mākslas grupas SERDE rezidencē Aizputē notika M. Freimaņa otrā dzejas krājuma "Cilvēks parastais un viņa dienasgrāmata" atvēršanas svētki.

Grāmatu Mārtiņš bija plānojis jau sen, arī manuskripts bija jau sagatavots, taču to izdot viņš nepaspēja. Ciešā sadarbībā ar Mārtiņa draugiem, krājums izveidots arbilstoši autora iecerei – līdzās dzejas rindām lasāma arī Mārtiņa un viņa draugu dienasgrāmata. Arī krājuma mākslinieci Zani Ernštreiti izvēlējies pats Mārtiņš. Grāmata tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Nice Place atbalstu, to izdevis Mārtiņa Freimaņa fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas