Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Apstiprina Siguldas novada pašvaldības 2012.gada budžetu

Trešdien Siguldas novada domes sēdē tika apstiprināts 2012.gada pašvaldības budžets 10 897 712 latu apmērā, kas sastāv no 9 313 334 latu ieņēmumu prognozes, 1,4 miljonu ietaupījuma no 2011.gada, kā arī aizņēmuma no Valsts Kases 185 084 latu apmērā, portālu Diena.lv informēja domē.

Šī gada plānotais budžets salīdzinājumā ar 2011.gada pašvaldības budžetu ir palielinājies par 9,4%.

Šogad pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi no nodokļiem plānoti 6 941 190 latu apmērā. Lielākais īpatsvars nodokļu ieņēmumos ir iedzīvotāju ienākuma nodoklim - 73,8% un nekustamā īpašuma nodoklim - 10,6% pret kopējiem pašu ieņēmumiem.

Siguldas novada pašvaldība sastādījusi budžetu ar 100% izpildes prognozi no aprēķinātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un 90% - no aprēķinātā nekustamā īpašuma nodokļa. "Esam uzdrošinājušies plānot 100% ieņēmumu prognozi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa, ņemot vērā iepriekšējā gada budžeta izpildi. Prognozētie ienākumi pašvaldībai ļaus plānot konkrētu naudas summu iecerēto mērķu sasniegšanai un svarīgu projektu realizācijai, cenšoties padarīt pēc iespējas vairāk, ticot, ka visu novada iedzīvotāju labklājība un līdz ar to arī samaksātie nodokļi nesamazināsies," skaidroja Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Lielākie izdevumi 2012.gada budžetā paredzēti izglītībai - 3,4 miljoni latu, tai skaitā 1,2 miljoni latu pedagogu algu mērķdotācija. Pašvaldības finanšu līdzekļus plānots izlietot skolu saimnieciskajiem un mācību izdevumiem.

Attīstības projektu īstenošana prasīs 1,76 miljonu latu izdevumus, savukārt 1,16 miljonus latu pašvaldība izlietos novada teritorijas un īpašumu apsaimniekošanai: gājēju un veloceliņu, parku, apstādījumu, dzīvokļu, kapu teritoriju un citu teritoriju kopšanas izdevumiem, tai skaitā ielu apgaismošanai - 205 000 latu. Savukārt ielu un ceļu remontiem, jauninājumiem, apsaimniekošanai un kopšanai plānots izlietot 740 000 latu. Papildus jau minētajam 302 800 latu paredzēts izlietot bērnudārzu, skolu, kultūras, citu pašvaldības iestāžu un infrastruktūras neatliekamākajiem remontdarbiem.

Sabiedriskās kārtības nodrošināšanai tiks tērēti 157 547 lati, sportam un kultūrai - 723 000 latu, sociālajai palīdzībai - 781 205 lati. Šogad tāpat kā pagājušajā gadā samazinājušās iemaksas Finanšu izlīdzināšanas fondā, un kopā ar norēķiniem citām pašvaldībām tie veido 277 100 latu tēriņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas