Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

ATD slēgs 112 autobusu reisus

No pirmdienas Autotransporta direkcija (ATD) slēgs 112 autobusu reisus atsevišķos maršrutos, kas iepriekš bija iekļauti lotē "Centrs-1", pavēstīja ATD preses sekretāre Sandra Maļuha.

Viņa norādīja, ka lēmums par autobusu reisu slēgšanu pieņemts, ņemot vērā nepieciešamību iekļauties pasažieru pārvadājumu veikšanai paredzētajā valsts budžeta finansējumā. "Nepieciešamība samazināt ar sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu saistītos izdevumus radusies tādēļ, ka šim mērķim paredzētais valsts finansējums salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir sarucis par aptuveni 20%," paskaidroja ATD pārstāve.

Saskaņā ar sniegto informāciju izmaiņas notiks galvenokārt pasažieru vilcienam paralēli kursējošo autobusu kustības grafikos – tiks samazināts reisu skaits maršrutā Rīga–Sloka (atcelti 27 reisi), Rīga–Dubulti (atcelti 46 reisi), Rīga–Ogre (atcelti 15 reisi), bet autobusu maršruts Rīga–Tukums tiks slēgts, jo satiksmi līdz Tukumam nodrošina gan vilciens, gan no Rīgas kursējošie autobusi Kurzemes virzienā.

ATD arī risina pārrunas ar pasažieru pārvadātāju pa dzelzceļu "Pasažieru vilcienu" par pasažieru plūsmas pārņemšanas iespējām, izskatot vilciena ekspreša Rīga–Tukums norīkošanu un atsevišķu vilciena reisu Rīga–Sloka pagarināšanu līdz Tukumam, uzsvēra Maļuha.

Izmaiņas autobusu kursēšanas grafikos gaidāmas arī maršrutā Rīga–Bauska (atcelti seši reisi un mainīti citu reisu izpildes laiki), bet maršruts Aizkraukle–Sigulda tiks slēgts, jo abos reisos, kas dienas laikā kursē šajā maršrutā, vienlaicīgi tiek pārvadāti ne vairāk kā četri līdz astoņi pasažieri.

ATD lūdz pasažierus īpašu uzmanību pievērst izmaiņām autobusu kustības sarakstos.

Jau vēstīts, ka 18.jūlijā ATD valde pieņēma lēmumu par līgumu slēgšanu ar desmit pārvadātājiem, kuri cenu aptaujā iesnieguši izdevīgākos piedāvājumus sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai maršrutos, kas iepriekš bija iekļauti lotē "Centrs-1". Līdz ar to pārvadātāju plānotā vidējā viena kilometra pašizmaksa samazinājusies par 31%, salīdzinot ar šā gada pirmā ceturkšņa rezultātiem. Saskaņā ar veiktajiem aprēķiniem uz samazinātās pašizmaksas un optimizētās maršrutu tīkla daļas rēķina ATD gada laikā varēs ietaupīt aptuveni 1,22 miljonus latu, kas palīdzēs iekļauties samazinātajā valsts finansējumā.

Lotē "Centrs-1" iekļauti 28 dažādi maršruti, kuri pamatā koncentrējas Latvijas vidienē. Tiesvedība par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu šajā maršrutu tīkla daļā ilgst kopš 2008.gada.

Strīdu par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu maršrutu tīklā "Centrs-1" tiesa pēc būtības plāno skatīt 2011.gada 25.oktobrī.

Valsts budžeta dotācija sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai šogad ir 48,9 miljoni latu, ir par 20,7% mazāk nekā pērn.

ATD ir autopārvadājumu jomas administrēšanas uzņēmums, kas darbojas kopš 1993.gada oktobra. Direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā un  autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas