Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Atsūknē degvielu uz sēkļa uzskrējušajam zvejas kuģim

Uz sēkļa uzskrējušajam zvejas kuģim Kate patlaban notiek degvielas atsūknēšana, portālu Diena.lv informēja Latvijas Jūras administrācijas pārstāve Sarma Kočāne.

Jau ziņots, ka pirmdienas naktī netālu no Rojas uz sēkļa uzskrēja zvejas kuģis Kate.

Atbildīgie dienesti apsekoja zvejas kuģa korpusu, kas atrodas ūdenī, iesaistot ūdenslīdējus.

Ņemot vērā degvielas noplūdes draudus, atbildīgie dienesti nolēma veikt degvielas atsūknēšanu. "Tā kā kuģa mašīntelpa ir applūdusi, tad vispirms nepieciešams "aizlāpīt" caurumus, pa kuriem ieplūst ūdens, pēc tam veikt ūdens atsūknēšanu. Pirms uzsākt kuģa novilkšanu no sēkļa, jāveic arī uz kuģa esošās degvielas atsūknēšana," skaidroja S.Kočāne.

Pēc negadījuma Jūras spēku krasta apsardzes dienestā tika sasaukta ārkārtas situāciju komiteja, kuras darbā piedalās Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra, Jūras administrācijas, Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji.

Jūras administrācijas pārstāvji, sadarbojoties ar Satiksmes ministrijas speciālistiem, komitejā sniedza nepieciešamo informāciju par kuģa uzbūvi un tehnisko stāvokli, lai būtu iespējams izvērtēt piemērotākos risinājumus kuģa atbrīvošanai no degvielas un ieplūdušā ūdens, un izlemt par tālāko darbību, pēc iespējas samazinot vides piesārņojuma risku.

Ar jūras negadījumu izmeklēšanu no šā gada 1.jūnija nodarbojas Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas