Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Augulis pēc plūdu skarto reģionu apmeklēšanas: Postījumi ir milzīgi

Plūdu dēļ Latgalē joprojām slēgti septiņi autoceļi - seši vietējie un viens reģionālas nozīmes. Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) pēc plūdu skarto reģionu apmeklēšanas atzinis, ka postījumi ir milzīgi, svētdien vēsta Latvijas Televīzija. Kā vienu no galvenajiem iemesliem, kāpēc spēcīgo lietavu izraisīto plūdu postījumi bijuši tik lieli, Augulis minēja netīrītās caurtekas

"Izskatās tā, ka lielākās problēmas ir bijušas ar caurtekām, kas ir padomju laikos būvētas. Neviens nebija paredzējis, ka tāds milzīgs ūdens apjoms varētu būt. Protams, arī upe, nesot sev līdzi, veido visādus sanesumus, kas ir apturējis šo ūdens kustību, līdz ar to daudz vairāk skalots ārā," telefonsarunā Latvijas Televīzijai situāciju klāstīja ministrs.

Augulis norādīja, ka vietām arī šodien ūdens līmenis turpina celties, jo upes netiek galā ar ūdens masu. "Ir vietas, kur ūdens iet pāri ceļiem, bet tur vismaz nav tādā straumē, lai ūdens kaut ko izskalotu. Bet jā, postījumi ir milzīgi," pauda Augulis.

Ministrs norādīja, ka jāapseko arī neizskaloto ceļu caurtekas, un galvenais uzdevums šobrīd ir pietiekoši īsā laikā tikt galā ar remontdarbiem, lai cilvēki var pārvietoties. "Ceļus sataisīsim vispirms un tad runāsim par to, kas ir attiecībā par finansējumu," uzsvēra Augulis.

Tikmēr vairākas lietavu skartās pašvaldības apsver iespēju aicināt premjeru Māri Kučinski (ZZS) izsludināt ārkārtas stāvokli saistībā ar plūdu radīto krīzes situāciju lauksaimniecībā. Applūduši vairāki tūkstoši hektāru nenovāktas labības. Zaudējumi vēl tiek aplēsti, bet biedrība Zemnieku saeima norādīja, ka tie būs mērāmi miljonos eiro.

Top komentāri

Caurteces
C
Ja vietās, kur ceļi šķērso un lauž dabiskos lietus ūdens plūsmu virzienus, nav ievietotas pietiekami jaudīgas caurteces, tad postījumi bija, ir un būs.
Jānis
J
Skaidrs , ka postījumi ir lieli. Taču pēc visām šīm publikācijām ir pilnīgi Skaidrs, ka caur Auguli un Dūklavu kompensācijas būs kārtējā valsts nozagšanas,- zem plūdu seku karoga sev un savējiem ZZS paņems arī miljonus. Šobrīd tiek sagatavota sabiedriskā doma.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas