Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bauskas novadā nolemj likvidēt Izglītības pārvaldi

Bauskas novada domes sēdē ar pārliecinošu balsu vairākumu ceturtdien pieņemts lēmums par novada Izglītības pārvaldes likvidāciju, nododot tās funkcijas novada domes administrācijai, aģentūru LETA informēja Bauskas novada domes Lietvedības un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Andra Matuļenko.

Protestējot pret šīm izmaiņām, ceturtdien plkst.13.30, pusstundu pirms domes sēdes sākuma, izglītības darbinieki pie domes rīkoja piketu, informēja piketa pieteicēja, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Bauskas starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Māra Graudiņa.

Desmit Bauskas novada domes deputāti novada domes priekšsēdētājam Valdim Veipam (V) iesnieguši aicinājumu likvidēt Izglītības pārvaldi un tās vietā izveidot Izglītības nodaļu. Pamatojoties uz šo iesniegumu, sagatavots lēmuma projekts par Izglītības pārvaldes likvidāciju. Iesniegumā teikts, ka ne visas struktruālās reformas, kas novadā veiktas kopš 2009.gada, ir izdevušās, tostarp neesot sasniegts cerētais rezultāts, pirms diviem gadiem izveidojot Izglītības pārvaldi.

Deputāti iesniegumā norāda, ka Izglītības pārvalde tika izveidota ar mērķi maksimāli nodrošināt iedzīvotāju interešu pārstāvniecību izglītības jomā, palīdzības un atbalsta sniegšanu izglītības iestāžu vadītājiem darbiniekiem ne tikai izglītības, bet arī saimniecisko jautājumu risināšanā, lietvedības dokumentu kārtošanā un citos jautājumos. Pēc iesnieguma autoru domām, Izglītības pārvalde šos mērķus nav sasniegusi.

"Laika periodā, kad tika veikta novada budžeta plānošana 2013.gadam, iestādes Bauskas novada Izglītības pārvalde, nesagaidot iestāžu budžetu izskatīšanas rezultātus, sniedza dezinformāciju novada izglītības iestāžu vadītājiem par finansējuma pieejamību infrastruktūras sakārtošanai un pamatlīdzekļu iegādei," teikts deputātu parakstītajā iesniegumā.

"Uzskatām par nepieļaujamu rīcību, ka Izglītības pārvalde darbojas pretēji novada domes lēmumiem un sniedz nepatiesu informāciju iestādēm, kuru apkalpošanai tā ir izveidota. [..] Konstatēts, ka Izglītības pārvalde nav savlaicīgi atklājusi un novērsusi to pārraudzībā nodotajās iestādēs trūkumus un nepilnības," teikts deputātu parakstītajā iesniegumā. Tāpat arī esot saņemtas iedzīvotāju sūdzības, ka Izglītības pārvalde darba laikā bijusi slēgta bez norādēm, kad darbinieki būs sastopami.

"Lai uzlabotu dabu šajā jomā, lūdzam veikt Izglītības pārvaldes likvidāciju un izveidot Bauskas novada domes Izglītības nodaļu, stingri nosakot tās darbību un atbildību. Tas ļaus veikt visus tai uzticētos darbus labākā kvalitātē un arī veikt labāku Izglītības nodaļas darba pārraudzību," teikts deputātu iesniegumā.

Tā kā Izglītības pārvaldes uzraudzīto iestāžu darbībā konstatēti dažādi pārkāpumi saimniecisko jautājumu risināšanā un lietvedības dokumentu kārtošanā, deputāti lūdz veikt padziļinātu pārbaudi Izglītības pārvaldē.

Bauskas novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Aija Spriņķe atklātā vēstulē domes deputātiem norāda, ka ir strādājusi pēc labākās sirdsapziņas, - apliecinājums Izglītības pārvaldes labajam darbam ir 2012.gadā saņemtā Izglītības un zinātnes ministrijas Radošuma balva. "Esmu centusies sekot jaunumiem valstī un tos ieviest novadā, ne mazākā mērā neesmu domājusi par savu labumu, bet par novada izglītību kopumā, par līdzvērtīgas izglītības piedāvājuma nodrošināšanu visiem novada bērniem," norāda Spriņķe.

"Izrādās, tādi cilvēki ir sodāmi un izraidāmi no darba vides, jo galvenais rādītājs labam darbiniekam ir bezierunu paklausība, rutīnas piekopšana un akla atsevišķu politisko uzstādījumu respektēšana, atsakoties no loģiskās spriestspējas, iniciatīvas. Ja deputāti vēlas izrēķināties ar Izglītības pārvaldes vadītāju un tās vietnieku, to varēja izdarīt korektāk, nenoniecinot pārējo Izglītības pārvaldes darbinieku paveikto," norāda Spriņķe.

Tāpat Spriņke uzsver, ka Izglītības pārvalde izveidota tikai pirms nepilniem diviem gadiem: "Šajā laikā te ienākuši jauni darbinieki, kas nodrošināja agrāk nebijušu funkciju veikšanu. Tika sakārtota iekšējā darba organizācija, lietvedība, personāla pārvaldība. Nav korekti pēc pusotra gada darba spriest par iestādes likvidācijas nepieciešamību, pamatojoties uz dažām nepilnībām".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas