Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bijušajam Salaspils policijas iecirkņa priekšniekam piemēro nosacītu sodu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa trešdien par piesavināšanos nelielā apmērā bijušajam Valsts policijas Salaspils iecirkņa priekšniekam Gatim Kalvītim piemēroja nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.

Par šādu sodu apsūdzētais bija vienojies ar prokuratūru un tiesa šo vienošanos apstiprināja, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka personai piemēroti drošības līdzekļi - aizliegums ieņemt noteiktu amatu un dzīves vietas maiņas paziņošana. Detalizēti apsūdzības būtību prokurore patlaban nevēloties plašsaziņas līdzekļiem skaidrot, taču Eiduka apliecināja, ka nodarītais zaudējums ir 19 eiro.

Par to, ka lieta nodota tiesai, iepriekš vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga. Saskaņā ar raidījuma ziņoto, Kalvītis 2018.gada sākumā pieķerts, privātām vajadzībām izmantojot dienestam paredzētās degvielas kartes. Viņš atvaļinājies no dienesta veselības stāvokļa dēļ.

Jau 2018.gada sākumā Nekā personīga vēstīja, ka tobrīd Iekšējās drošības birojs (IDB) izmeklējis Salaspils iecirkņa priekšnieka rīcību. Kalvītis raidījumam atzinis, ka nevarot sniegt informāciju par to, ka būtu lējis Valsts policijai domāto degvielu personīgajā automašīnā. "Ja jums ir tāda informācija, tad, protams, Valsts policijai to sakiet," izteicies Kalvītis.

Tikmēr kļuvis zināms, ka pagājušā gada nogalē aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā Iekšējās drošības birojs aizturējis VP Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu. TV3 raidījums Nekā personīga vēstīja, ka kriminālprocess sākts par mākslīgu atalgojuma celšanu, viltojot dienesta dokumentus Salaspils iecirknī. Šajā lietā par aizdomās turēto atzīta inspektore Jana Stepense.

Raidījums ziņoja, ka IDB uzmanību pievērsis dokumentos norādītais biežais Salaspils likumsargu darbs tieši vēlajās stundās, par kurām tiek piemaksāts. IDB atklājis, ka dokumentos vismaz astoņas reizes pēdējos mēnešos norādīts, ka Salaspils Kriminālpolicijas darbinieki izbraukuši nakts reidos, lai gan patiesībā šis darbs padarīts jau pa dienu.

Darba laika uzskaites tabulas apstiprinājusi Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Ļena Keine-Kaštaļjana, kura iepriekš vadījusi Rīgas Kurzemes iecirkņa kriminālpoliciju. IDB uzskata, ka viņa nepamatoti akceptēja nakts stundu darbu kā sev pakļautiem kriminālpolicijas darbiniekiem, tā sev pašai, tādējādi palielinot atalgojumu katram par vidēji 100 līdz 200 eiro mēnesī.

Raidījums ziņoja, ka DB esot plānojis aizturēt arī Keini-Kaštaļjanu, taču viņa paņēmusi slimības lapu. IDB aģentūrai LETA iepriekš nekomentēja, vai lietā būs vēl viena aizdomās turētā persona.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas