Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Būveksperts: Valdlauču iedzīvotāji var droši atgriezties mājās

Apsekojot ugunsgrēkā cietušās dzīvojamās mājas pagrabu Valdlaučos, sertificētais būveksperts Artis Dzirkalis atzinis, ka ugunsgrēkā nav bojātas ēkas nesošās konstrukcijas, līdz ar to mājas iedzīvotāji var droši atgriezties savā dzīvesvietā, portālam Diena.lv pavēstīja Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļas pārstāve Vineta Bērziņa.

Ēkas apsaimniekotāji – SIA Ķekavas nami uzsāks visus nepieciešamos darbus, lai ēkā atjaunotu gāzes un elektrības padevi, kā arī veiks izdegušā pagraba sakopšanas darbus.    

Bērziņa informē, ka Ķekavas novada sociālais dienests apzvana mājas iedzīvotājus un informē par iespēju atgriezties mājās. 

Dienas beigās visi iesaistītie pašvaldības speciālisti un dienesti sanāks uz rīcības izvērtēšanu, kā arī tikšanās reizē plāno apspriest iespējas nākotnē veikt visu pašvaldības dzīvojamo māju fonda tehniskā stāvokļa apsekošanu.  

Pirmdienas, 25.novembra, vakarā Valdlaučos kādā no dzīvojamo māju pagrabiem manīti dūmi. Notikuma vietā nekavējoties ieradās Reģionālās pašvaldības policijas ekipāža, mediķi un ugunsdzēsēji.

Dūmu cēlonis bija pagraba degšana daudzdzīvokļu mājas Valdlauči 2 pēdējās kāpņutelpas pagrabā, kur 81 gada veca kundze ar sveci rokās bija devusies uz pagrabu pēc ievārījuma. Pensionārei palicis slikti ar veselību, un viņa nokritusi, bet no sveces liesmas aizdegusies sausā, ar koku norobežotā pagrabtelpa. Par notikušo nelaimi cietusī mēģināja ziņot, saucot kaimiņus, palīgā kliedzienus sadzirdējuši divi sētnieki, kuri bija devušies uz pagrabu novietot valsts karogu kātus. Nekavējoties sirmā kundze tika iznesta no degošās telpas un sniegta medicīniskā palīdzība. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Ugunsdzēsēji lokalizēja ugunsgrēku pagrabstāvā, un pēc tā apsekošanas tika konstatēts, ka ugunsgrēka rezultātā kāds no paneļa blokiem ir deformējies, tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pieņēma lēmumu iedzīvotājus evakuēt viņu drošības dēļ.

Vairums evakuētie cilvēki atrada alternatīvu vietu pārnakšņošanai - pie draugiem, radiem vai paziņām, bet septiņi mājas iemītnieki tika nogādāti Ķekavas sociālās aprūpes centrā, kur viņi tiks paēdināti un izmitināti līdz brīdim, kad viņi varēs atgriezties savās mājās.

Lai pasargātu pamesto dzīvojamo māju no garnadžiem, to uzmana gan Reģionālās pašvaldības policijas, gan Valsts policijas Rīgas Reģionālās pārvaldes Baložu iecirkņa ekipāžas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas