Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Daugavpils Universitātē veic plašu fakultāšu reorganizāciju

Daugavpils Universitātē veikta plaša fakultāšu reorganizācija, tostarp vairākas līdzšinējās fakultātes apvienojot vienā, uzzināts augstskolā.

Saskaņā ar Daugavpils Universitātes padomes lēmumu Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte tiks reorganizēta un pārveidota par Dabaszinātņu un veselības aprūpes fakultāti. Tās ietvaros tika izveidotas trīs katedras: Veselības aprūpes katedra, Vides un tehnoloģiju katedra un Sporta katedra.

Reorganizējot Humanitāro, Izglītības un vadības, Mūzikas un mākslu, kā arī Sociālo zinātņu fakultātes, tika izveidota viena - Humanitāro un sociālo zinātņu fakultāte. Tās struktūru veido četras katedras: Tiesību, vadībzinātņu un ekonomikas katedra, Izglītības un psiholoģijas katedra, Valodu un literatūras katedra un Mākslu katedra.

Universitātē izveidots Zinātnes un biznesa sadarbības centrs, kura darbība tiks virzīta uz pētniecisko attīstību un sadarbību ar industriju, un Doktorantūras skola, kurai būtu jāveicina doktorantu profesionālo izaugsmi, jāuzlabo pētnieciskā darba kvalitāte un jāiesaista studentus zinātniskās darbībās, turpinot studijas doktorantūrā.

Izmaiņu galvenais mērķis ir nodrošināt labas pārvaldības principus un atbilstību normatīvo aktu prasībām, veicināt docētāju un studentu sadarbību, stiprināt izglītības kvalitāti un palielināt zinātniski pētniecisko kapacitāti, pauž universitātē.

Izmaiņas stājušās spēkā ar 1.augustu, nosakot pārejas periodu līdz 31.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas