Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Elksniņa atbalstam nesaskaņotā pasākumā pie Daugavpils domes pulcējas vairāki desmiti cilvēku

Sestdienas rītā no Daugavpils mēra amata gāztā Andreja Elksniņa (Saskaņa) atbalstam nesaskaņotā pasākumā pie Daugavpils domes bija pulcējušies vairāki desmiti cilvēku, noskaidroja aģentūra LETA.

Piektdienas vakarā politiķis Facebook pateicās par atbalstu, ko esot saņēmis īsziņās, telefoniski un komentāros sociālajos tīklos. "Jūsu attieksme pret notikušo dod man spēku un pārliecību, ka taisnība ir mūsu pusē," paziņoja Elksniņš.

Vienlaikus viņš, zinot par plānoto pulcēšanos, aicināja iedzīvotājos to nedarīt. "Ticiet, es kā neviens cits saprotu jūsu emocijas, taču aicinu sekot likuma normām - pasākums nav sankcionēts -," pauda domnieks.

Neskatoties uz aicinājumu, vairāki desmiti cilvēku pie domes tomēr pulcējās, izsakot atbalstu mēram, kurš "mīl savu pilsētu". Iedzīvotājiem piebiedrojās arī bijušais mērs, aicinot ievērot likumus, solot rīkot līdzīgu saskaņotu pasākumu un "atgūt domi".

Pie domes ēkas dežūrēja arī vairākas Valsts policijas ekipāžas. Policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte aģentūru LETA informēja, ka ir sākta resoriskā pārbaude par iespējamiem epidemioloģisko prasību neievērošanas gadījumiem, tajā skaitā par distances neievērošanu. 

Jau ziņots, ka ceturtdien kārtējā domes sēdē ar deputātu balsu vairākumu pēc Latgales partijas un daļas Mūsu partijas deputātu aicinājuma Elksniņš otru reizi šajā domes sasaukumā atbrīvots no mēra amata.

Savā pieprasījumā par domes sēdes sasaukšanu deputāti minēja, ka Elksniņš "pielieto sliktas pārvaldības metodes, nepamatoti represē domes darbiniekus, kompromitē pašvaldības uzņēmumus, grauj viņu reputāciju, kas neļauj uzņēmumiem efektīvi strādāt un apdraud Eiropas Savienības struktūrfondu finansēto projektu realizāciju".

"Andrejs Elksniņš ir atkārtoti nodemonstrējis, ka nespēj vadīt pašvaldību, lai ieviestu godīgu un efektīvu pārvaldību un vienotu domes deputātus darbam," uzskata kārtējā apvērsuma rīkotāji, piebilstot, ka mērs esot zaudējis daudzu deputātu un pilsētas iedzīvotāju vairākuma uzticību.

Lai arī pieprasījumu par atbrīvošanu iesniedza astoņi deputāti, par mēra atbrīvošanu nobalsoja deviņi domnieki, pret bijuši četri, bet divi nebalsoja. Mēra gāšanu atbalstīja visi Latgales partijas deputāti, kā arī trīs Mūsu partijas pārstāvji, tostarp bijušais mērs Rihards Eigims. Vēl viens partijas pārstāvis Igors Prelatovs, kurš nesen paziņoja par atkāpšanos no vicemēra amata, balsojumā līdz ar pašu Elksniņu nepiedalījās.

Elksniņš pēc amata zaudēšanas aģentūrai LETA pauda, ka bijušo koalīcijas biedru ierosinātais neuzticības balsojums saistīts ar pārbaudēm, kas sāktas Latgales partijas biedru vadītajā SIA Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums.

"Audits tika veikts, atklāta iepirkuma dokumentu viltošana, pat citu pašvaldību dokumentu viltošana, mantas izšķērdēšana. Pēc ārkārtējās situācijas beigām bija plānots sasaukt domes sēdi, un uzņēmuma vadībai būtu jāskaidro deputātiem, saviem partijas biedriem un iedzīvotājiem savi darbi. Uzņēmums pārvalda vairāk nekā 800 māju, tas ir daudz," Latgales partijas iniciēto apvērsumu domē skaidroja Elksniņš.

Tāpat bijušie koalīcijas biedri neesot bijuši apmierināti ar pilsētas vadības lēmumu lauzt līgumu ar SIA Fortum Daugavpils par siltuma piegādi pašvaldības uzņēmumam. Pēc politiķa teiktā, līgums neesot bijis izdevīgs pašvaldības kapitālsabiedrībai, turklāt noslēgts uz ilgu laiku ar pārslēgšanas iespējām, nerīkojot jaunu iepirkumu.

Iemesls esot arī Daugavpilij paredzētie līdzekļi jaunu tramvaju līniju izbūvei un autobusu un tramvaju iegādei.

Savukārt domnieku pārmetumus par nespēju izveidot komandu un mobingu bijušais mērs nosauca par komplimentu, jo viņa lēmumus attiecībā uz atsevišķiem darbiniekiem arī tiesa esot atzinusi par pamatotiem.

Top komentāri

Itamars Toledano
Krieviem - krievi. Ko latvietim Krievijā meklēt?
Eh
E
Var saskatīt radniecīgu līdzību ar vairākiem fona personāžiem.
Liene
L
Ieteiktu šim vēl jaunajam vīrietim apmeklēt sporta zāli un padomāt par pareiza ēdiena izvēli, acīmredzami krūtis aug.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas