Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Elksniņš noliedz plānoto masveida kadru maiņu Daugavpils domē un kapitālsabiedrībās

Lai arī pašvaldības kapitālsabiedrībā SIA Daugavpils ūdens jau apstiprināta štatu samazināšana, jaunievēlētais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (Saskaņa) noliedz, ka domē, iestādēs un kapitālsabiedrībās plānota masveida kadru mainība.

Par sarakstu, kurā esot iekļauti 30 atlaižami darbinieki, mēram opozicionārs Aivars Broks (Latgales partija) jautāja jau domes sēdē, kurā Elksniņš tika apstiprināts amatā. Toreiz politiķis noliedza šāda saraksta esamību.

Par muļķībām Broka teikto mērs sauc arī tagad, plašākos komentāros neielaižoties. Viņš aģentūrai LETA pauda, ka amatpersonu atbildību ir vērtējis arī tad, kad ir bijis opozīcijas deputāts, un turpinās to darīt arī tagad. Vienlaikus viņš neslēpa, ka pašvaldībā nepieļaus "uzpūstus štatus un politiskos ielikteņus".

"Varat pajautāt personāla vadītājai Annai Kokinai, neviens darbinieks nav atlaists," apgalvoja Elksniņš, piebilstot, ka gan kapitālsabiedrību vadītāju, gan citu darbinieku vērtēšana notiek atbilstoši likumdošanai un pilsētnieku interesēm.

Īsi pēc ievēlēšanas amatā mērs paziņoja, ka paredzēts samazināt pašvaldības SIA Daugavpils ūdens vadītāju skaitu. Izskatot uzņēmuma 2019. gada budžetu, mērs nav piekritis apstiprināt plānotos 280 000 eiro zaudējumus un ieceri palielināt kanalizācijas tarifu par 7-8%. Tā vietā paredzēts samazināt vadītāju skaitu, ietaupot 60 000 eiro. Daugavpils ūdenī darbojas valdes loceklis un trīs direktori, un paredzēts likvidēt rīkotājdirektora un komercdirektora amatus.

Tāpat uzņēmumam uzdots sagatavot jaunu budžeta projektu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Daugavpils ūdens rīkotājdirektora amatā 2018. gadā iecelts bijušais pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Vladimirs Gudakovskis, pret kuru Elksniņš, būdams mēra amatā pirmo reizi, 2017. gadā sāka dienesta pārbaudi, un vēlāk policists amatu atstāja.

Daugavpils ūdens valdē darbojas Ģirts Kolendo. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 5,657 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 444 354 eiro, liecina Firmas.lv dati.

Top komentāri

Kuzja un Muris
K
Tipisks Saskaņas izgājiens, ko n-tās reizes esam pārliecinājušies no Ņila, Juoņa un citiem viņu partaigenosēm - darīt vienu, bet runāt pavisam kaut ko citu.
Neslāvs
N
Interfronte ir pārņēmusi varu lielākajās Latvijas pilsētās ! Nost ar okupantiem !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas