Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Iespaidīga ledus skulptūra Saulkrastu pludmalē

Saulkrastu pludmalē apskatāma interesanta ledus skulptūra, kuras autori ir vietējie iedzīvotāji, kas pēc pašu iniciatīvas izveidojuši vides apskates objektu jūras krastā, informē pašvaldībā.

Pastaigājoties pa Saulkrastu pludmali, nevar nepamanīt gandrīz 7 metru augstumā veidotu ledus skulptūru, kas iestājoties tumsai, tiek izgaismota.

Kā norāda darba mākslinieki Toms Turlajs un Romāns Dedjuško, skulptūra veidota kā ledus vigvams. Ko līdzīgu puiši jau bija mēģinājuši īstenot 2018. gadā Saulkrastu pludmalē, bet šogad, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem un apņēmībai viņi kopā ar domubiedriem jūras krastā izveidojuši koka pamatni. Tā kā skulptūras veidošanas procesā nepieciešams liels daudzums ūdens, tad pamatne atrodas maksimāli tuvu krastam. Ūdens sūknis ievietots jūrā, un ar nosiltinātu dārza šļūteni un PE caurulēm šļūtene aptīta ap koka pamatni. Lai taptu tik iespaidīga skulptūra, bija nepieciešama nedēļa, kuras laikā darba autori koriģējuši ūdens plūdumu un uzraudzījuši, lai šļūtene neaizsaltu. Kad ledus skulptūra bija gatava, tad tajā no augšpuses ievietota 50 metrus gara gaismas virtene, kas iestājoties tumsai, izgaismo skulptūru un mākslas darbs apskatāms arī tumsā.

Skulptūra apskatāma Saulkrastos, 1,5km no Baltās kāpas, ejot uz Saulkrastu centra pusi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas