Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

IeM saņemts iesniegums par pabalsta piešķiršanu saistībā ar Jēkabpilī nošautā policista nāvi

Iekšlietu ministrijā (IeM) ir saņemts iesniegums par vienreizējā pabalsta piešķiršanu saistībā ar Jēkabpils apšaudē bojā gājušā policista Andra Znotiņa nāvi.

Vasaras sākumā 50 000 latu vienreizējo pabalstu bija plānots piešķirt Znotiņa tantei, taču pēc iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja, tieslietu ministra Aigara Štokenberga (V) lūguma valdība šī jautājuma izskatīšanu atlika, jo vēl nebija sasniegti normatīvos noteiktie termiņi mantojuma tiesību pieteikšanai.

Kā informēja IeM preses pārstāvis Māris Zariņš, tagad IeM saņemts iesniegums no citas personas, kura apgalvo, ka ir iesniegusi prasību tiesā, lūdzot atzīt kopdzīves faktu ar Jēkabpils apšaudē bojā gājušo policistu. "Šī persona ir iesniegusi prasību tiesā par juridiskā fakta konstatāciju, ka viņa ir dzīvojusi kopā ar A.Znotiņu un viņiem ir bijusi kopīga saimniecība," norādīja Zariņš.

Par tālāko rīcību šajā jautājumā IeM lems tad, kad būs stājies spēkā tiesas lēmums.

Latvijas Televīzija sazinājusies ar Znotiņa draudzeni Daci Vītolu. Vaicāta, vai vērsusies tiesā ar prasību, Vītola sacīja, ka komentāru nebūs, ziņo Latvijas Televīzija.

Kā ziņots, maija beigās toreizējā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) uzdeva sagatavot Ministru kabineta lēmuma projektu par 50 000 latu vienreizējā pabalsta piešķiršanu Znotiņa tantei, kaut arī viņa nav bojāgājušā policista neatraidāmā mantiniece. Ņemot vērā faktu, ka šī sieviete ir bijusi Znotiņa tuviniece un savulaik arī palīdzējusi Znotiņa ģimenei, viņai būtu jāpiešķir minētais pabalsts, pauda Mūrniece. Tomēr Štokenbergs 14.jūnijā aicināja valdību vēl nelemt par šo jautājumu.

Jau ziņots, ka aprīlī IeM aicināja divu mēnešu laikā atsaukties Jēkabpilī notikušā bruņotā uzbrukuma laikā bojā gājušā policista Znotiņa neatraidāmos mantiniekus, kuriem atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem tiks izmaksāts vienreizējs pabalsts 50 000 latu apmērā. Sludinājums tika nosūtīts publicēšanai arī oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Znotiņš šā gada 25.janvāra rītā Jēkabpilī, pildot dienesta pienākumus, mēģināja aizturēt bandu, kas tikko bija veikusi bruņotu laupīšanu spēļu zālē Fēnikss. Starp laupītājiem un policistiem izcēlās apšaude, kuras laikā Znotiņš gāja bojā. Apšaudē tika ievainoti vēl seši cilvēki - divi policisti, trīs uzbrucēji un spēļu zāles darbinieks. Vēlāk izrādījās, ka četri no pieciem uzbrucējiem paši bijuši policisti. Viņi tika aizturēti un apcietināti.

Divas dienas pēc Znotiņa nošaušanas Ordeņa kapituls varonīgajam likumsargam nolēma piešķirt Viestura ordeni, kas policista tuviniekiem svinīgi tika nodots glabāšanā šā gada 4.maijā. Ordeni Znotiņam piešķīra par sevišķiem nopelniem valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā, kā arī par drosmi un varonību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas