Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Izglābj dīķī iekritušu bērnu

Lizuma pagastā pagājušās nedēļas nogalē pusotru gadu vecs bērns iekritis pie mājas dīķī, vēsta portāls dzirkstele.lv.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības Vidzemes reģionālā centra vadītāja vietniece Sniedze Bračka stāsta, ka viss beidzies veiksmīgi, jo tuvumā esot bijuši tuvinieki, kuri bērnu paspējuši no ūdens izvilkt. Mazulis nedaudz aizrijies ar ūdeni. Gulbenes brigādes mediķi tomēr bērnu nogādājuši Vidzemes slimnīcā uz novērošanu.

"Šis ir veiksmes stāsts, bet līdzīgi atgadījumi ir bijuši arī ar bēdīgām sekām, jo pa laikam dzirdam traģiskus notikumus, ka bērns noslīkst piemājas dīķī. Varbūt vajag dīķi nožogot vai kaut kā citādi norobežot. Pietiek vecākiem tikai mazliet novērst uzmanību no bērna, tas ir viens mirklis, ka var notikt nelaime. Vecākiem ir jāseko līdzi, ko dara bērns," uzsver S.Bračka.

Pagājušajā nedēļā traumu Gulbenē guvis arī kāds septiņus gads vecs bērns. Viņš izkritis no šūpolēm. Mediķi viņam konstatējuši galvas smadzeņu satricinājumu.

S.Bračka norāda, ka katru dienu ir kāds izsaukums, kas saistīts ar bērnu traumatismu. Viņa atgādina pievērst vecākiem uzmanību saviem mazuļiem bērnu laukumos, jo, piemēram, bieži traumas tiek gūtas šūpolēs, kaut kur kāpjot vai arī braucot ar riteni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas