Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jelgavā mazās upītes applūdina ceļus; iedzīvotāji pikti par aizlaistām meliorācijas sistēmām

Ceturtdien pašvaldības aģentūra Pilsētsaimniecība slēgusi satiksmi Bāra ceļā Jelgavā, jo tas, paceļoties apkaimes ūdens līmenim, applūdis. Pašvaldība gan norāda, ka iedzīvotājiem vai viņu īpašumiem patlaban plūdu draudi nepastāv, ziņo portāls zz.lv.

Kā ap pusdienlaiku novēroja portāls zz.lv, Būriņu ceļa apkaimē ūdens līdzīgi kā citus gadus, paaugstinoties temperatūrai, klāj ievērojamas teritorijas. Bāra ceļā Svētes upe blakus tiltam pamazām applūdina arī ceļa braucamo daļu.

Kāds vietējais iedzīvotājs, kas sevi dēvēja par Jāni, portālam pastāstīja, ka viņa privātmājas teritorijā Miezītes ceļā no ūdens pagaidām cieš daļa pagalma, applūdusi arī daļa siltumnīcas. "Meliorācija šajā apkaimē strādā pretējā virzienā, pretēji te dzīvojošo cilvēku interesēm! Izrakti grāvji, kas plūdu laikā ūdeni pievada pie mājām, nevis aizvada," pauda Jānis.

Jaunbūves īpašumu Miezītes ceļā viņš iegādājies pirms diviem gadiem, ar plūdu draudiem rēķinājies, savukārt sarunās ar kaimiņiem uzzinājis, ka meliorācijas sistēma Miezītes ceļa apkaimē nav uzlabota jau kopš tās izveides pirms 30 gadiem. "Krūmus jau te pacērt, turklāt tos pašus turpat nomet. Bet te vajag kārtīgus polderu sūkņus ierīkot, tā, lai sistēma strādā! Jautājums jau ir par pašvaldības prioritātēm – vai tie ir smuki lukturīši vecpilsētā, vai sakārtota vide tur, kur dzīvo liela daļa pilsētnieku," pukojas jelgavnieks.

Viņš atklāj, ka mājas pamatus no ūdens šķir vēl 30 – 40 metru, tāpēc pagaidām jūtas droši. Visvairāk bažas sagādā drīzumā solītais sals, kas ūdeni sastindzinās, bet situāciju vēl bīstamāku varot radīt nākamajā atkusnī.

Pašvaldības pārstāve Līga Klismeta portālam zz.lv apgalvo, ka, lai arī applūdis Bāra ceļš un ūdens līmenis Būriņu ceļa apkaimē turpina kāpt, iedzīvotājiem par savu īpašumu drošību vēl nav jābažījas.

Par situāciju Bāra ceļā informēta arī Pašvaldības policija. Tās pārstāve Irina Laščenkova zz.lv atklāj, ka vajadzības gadījumā dienests gatavs sniegt palīdzību iedzīvotājiem, taču līdz šim tā nav bijusi nepieciešama.

Appludinātas arī palieņu pļavas, taču, kā raidījumā Labrīt, Latvija! ceturtdienas rītā atzina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Hidrometeoroloģisko prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa, tās daudzviet Latvijas vidienē applūda jau rudenī, vēl pirms ledus segas izveidošanās upēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas