Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Jelgavā pašvaldības policijai šogad bijis vairāk nekā 500 izsaukumu par trokšņošanu

Jelgavā šā gada desmit mēnešu laikā saistībā ar trokšņošanu iedzīvotāji saukuši policistus vairāk nekā 500 reižu, bet visvairāk izsaukumu bijis jūlijā, informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas pārstāve Sandra Reksce.
Pēc pašvaldības policijas statistikas, saņemto izsaukumu skaits Operatīvās vadības nodaļā 2011.gadā par jebkāda veida darbību, kas rada troksni un traucē apkārtējo iedzīvotāju mieru, vidēji bijis ap 56 izsaukumiem mēnesī, bet pa mēnešiem janvārī saņemti 53 izsaukumi, februārī - 40, martā - 52, aprīlī - 61, maijā - 36, jūnijā - 78, jūlijā - 102, augustā - 70, septembrī - 34, oktobrī - 56.

Saņemot izsaukumus par trokšņošanu, Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas inspektoriem uz vienu adresi nācies braukt pat vairakkārt.

Analizējot adreses, kas norādītas sūdzībās par trokšņošanu, "visskaļākās" ielas Jelgavā ir Pērnavas iela, Lielā iela, Zirgu iela, Loka maģistrāle un Meiju ceļš. Daļa izsaukumu gan ir saistīti arī ar sabiedriskām atpūtas vietām - klubiem un kafejnīcām, arī studentu dienesta viesnīcām.

Policijas pārstāve skaidroja, ka faktiski ne visi izsaukumi ir par sistemātisku trokšņošanu. Reizēm cilvēki ir neiecietīgi, saukdami policiju arī par bērnu raudām, veļas mašīnas un putekļu sūcēja dūkoņas radītajām skaņām, garām ejošu jauniešu radītajiem trokšņiem un tamlīdzīgi.

Esot gadījumi, kad iedzīvotāji sūdzas par kaimiņu trokšņošanu, bet tajā pašā laikā iebilst pret to, lai policisti dzīvoklī veiktu trokšņa mērījumus, īpaši diennakts tumšajā laikā, skaidroja Reksce.

Administratīvā pārkāpuma protokoli saistībā ar izmaiņām Jelgavas pilsētas domes saistošajos noteikumos "Jelgavas pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi" sastādīti sešos trokšņošanas gadījumos, savukārt naudas sods uz vietas uzlikts divas reizes, un tas nav bijis maksimālais. Abas reizes bijušas oktobrī, un katrā reizē trokšņotājam piemērots desmit latu naudas sods.

Starp sastādītajiem administratīvajiem protokoliem Jelgavas pilsētas domes Administratīvā komisija divos gadījumos lēmusi par naudas soda piemērošanu - desmit un piecu latu apmērā, bet par pārējiem protokoliem lēmums vēl nav pieņemts.

Šā gada grozījumi Jelgavas pilsētas domes saistošajos noteikumos "Jelgavas pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi", kas ļauj sodīt par tīšu trokšņošanu, stājās spēkā 7.septembrī.

Sabiedriskās kārtības noteikumi tika papildināti ar punktu, kas paredz, ka par trokšņošanu, ja tas traucē apkārtējo personu mieru, iestāžu, organizāciju normālu darbību, bet nav saistīta ar satiksmi vai pasākumiem, kas saskaņoti ar Jelgavas pilsētas pašvaldību, un troksnim nav pastāvīgs raksturs, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 50 latiem. Ja pārkāpums izdarīts atkārtoti viena gada laikā, var uzlikt naudas sodu līdz 250 latiem.

Spēkā stājušās izmaiņas Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošajos noteikumos, kas ļauj sodīt par tīšu trokšņošanu, divas reizes izmantota arī trokšņu mērīšanas aparatūra, lai noteiktu, vai skaļums pārsniedz normatīvos noteikto.

"Ņemot vērā saņemto izsaukumu skaitu, Jelgavas pilsētas pašvaldības policija pieļauj iespēju, ka veiktie grozījumi ir disciplinējuši iedzīvotājus. Savukārt pret sistemātiskiem trokšņotājiem, kas traucē apkārtējo personu mieru un atpūtu, policija vērsīsies stingrāk," pauda Reksce.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas