Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jelgavā sāk "lāpīt" ielu bedres

Ņemot vērā ielu seguma stāvokli, Jelgavā turpinās ielas seguma bedrīšu remontdarbi, kas nepieciešami satiksmes drošībai. Ziemas periodā asfalta bedrītes tiek aizpildītas ar auksto asfaltu, bet gaisa temperatūrai paaugstinoties, bedrīšu remonts tiks veikts ar karsto asfaltbetonu, ziņo Zemgales Ziņu portāls zz.lv.

Bedrīšu remontam 2012.gadā plānoti 172 438 lati. No šiem līdzekļiem ziemas periodā bedrīšu remontam ieplānoti 26 000 latu, iekšpagalmu bedrīšu remontam - 11 000 latu. Satiksmes Ministrijas piešķirtais līdzfinansējums tranzītielu asfalta bedrīšu remontam ir 9328 lati, informē pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors.

Pilsētā šos darbus organizē un koordinē pašvaldības aģentūra Pilsētsaimniecība. "Asfaltbetona bedrīšu remonti tiek organizēti, izvērtējot remontdarbu tehnoloģijai pieļaujamos laika apstākļus. Ielas tiek apsekotas katru dienu un satiksmei bīstamās bedres jāaizpilda vienas diennakts laikā. Taču jāņem vērā, ka šādos laika apstākļos bedrītes veidojas ļoti strauji, tāpēc aicinām autovadītājus būt ļoti uzmanīgiem," aicina aģentūras direktors Andrejs Baļčūns.

Šonedēļ asfalta bedrīšu remonts tiek veikts Lielajā ielā, Loka maģistrālē, Lietuvas šosejā, Garozas, Akadēmijas, Uzvaras, Satiksmes ielā. Tuvākajā laikā plānotie ielu bedrīšu remonti notiks Pulkveža Brieža, Satiksmes, Pļavu, Cukura, Stacijas, Zemeņu, Miera un Blaumaņa ielās.

Ziemas periodā asfalta bedrītes tiek aizpildītas ar auksto asfaltu, izmantojot nepilno tehnoloģiju. Bedre pirms asfalta ieklāšanas tiek uzsildīta ar gāzes degli. Gaisa temperatūrai paaugstinoties, bedrīšu remonts tiks veikts ar karsto asfaltbetonu, izmantojot nepilno tehnoloģiju. Asfalts tiks piegādāts no Rīgas ceļu pārvaldes asfalta ražotnes.

Bedrīšu aizpildīšana tiek veikta pie seguma temperatūras, kas nav zemāka par pieciem grādiem. Satiksmei bīstamās bedres ziemas sezonā pieļauts aizpildīt pie gaisa temperatūras, kas ir "virs nulles". Par satiksmei bīstamām bedrēm uzskata tādas bedres asfalta segumos, kas ir lielākas par 0,1 kvadrātmetru un dziļākas par pieciem centimetriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas