Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jelgavas komunālie pakalpojumi meklē 300 000 latu aizdevēju

Līdz 9.jūlijam SIA Jelgavas komunālie pakalpojumi aicina atsaukties interesentus, kas gatavi piešķirt aizdevumu vairāk nekā 300 000 latu vērtībā. Līdzekļi nepieciešami nešķirotu sadzīves atkritumu šķirošanas stacijas izveidei, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija par izsludinātu konkursu. Blakus esošajai izgāztuvei Brakšķi uzņēmums iecerējis vairāk nekā divu hektāru platībā iekārtot šķirošanas poligonu, ziņo zz.lv.

Iepirkuma informācija liecina, ka aizdevumu uzņēmums gatavs apmaksāt septiņu gadu laikā, bet tā nodrošinājums ir Jelgavas pašvaldības galvojums. Aizdevuma summa – 435 398,77 eiro. Piedāvājumu vērtēšanas kritērijs ir zemākā cena, ar to saprotot kopējās izmaksas septiņu gadu laikā – gan pamatsummas un procentu maksājumus, gan citus izdevumus.

Jau rakstīts, ka nešķirotu sadzīves atkritumu šķirošanas stacija paredzēta, lai atkritumus sagatavotu apglabāšanai un atdalītu reģenerējamus un kompostējamus atkritumus. Objekts atradīsies Jelgavas novada Līvbērzes pagastā blakus esošajam atkritumu poligonam Brakšķi.

Visa objekta teritorija paredzēta ar asfalta segumu  - no divām asfalta kārtām - 22 257 kvadrātmetru platībā. Tur paredzēts izvietot atkritumu šķirošanas cehu 2941 kvadrātmetros, notekūdeņu nostādināšanas baseinu 2150 kvadrātmetros, notekūdeņu attīrīšanas ietaises, kā arī perspektīvā tiek paredzēts ierīkot kompostēšanas laukumu 3130 kvadrātmetros.

Objekta teritoriju plānots iežogot un aprīkot ar apgaismojumu. Elektroapgāde un ūdensapgāde tiek paredzēta no blakus esošā sadzīves atkritumu poligona Brakšķi. Ievestās kravas svērs un reģistrēs ar esošajiem Brakšķu svariem, tāpat arī tur jau esošās telpas izmantos šķirotavas personālam. Par visiem pakalpojumiem tiks slēgts līgums ar SIA Zemgales EKO.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas