Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Jelgavas slimnīcas vadītājs un domes deputāts Andris Ķipurs pērn nopelnījis 16 418 latus

Par korupciju apsūdzētā Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes locekļa un Jelgavas pilsētas domes deputāta Andra Ķipura ienākumi pērn bijuši 16 418 lati, liecina Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtās valsts amatpersonas deklarācijas publiskojamie dati par 2012.gadu.

Šo ienākumu apjomu veido divas algas. Strādājot Jelgavas pilsētas slimnīcā, viņš nopelnījis 11 648 latus, bet par darbu Jelgavas domē saņēmis 4770 latus.

Saskaņā ar VID publiskojamiem datiem viņa agrāk vadītajā Jelgavas pilsētas slimnīcā Ķipurs pērn strādājis gan kā ārsts traumatologs, gan kā slimnīcas vadītājs - valdes loceklis, tāpat darbojies kā pilsētas domes deputāts un bijis arī mednieku kolektīva Tauri valdes priekšsēdētājs, par ko atlīdzību nav saņēmis.

Kā ziņots pērn decembrī, Jelgavas pilsētas domē tika sasaukta pašvaldības kapitālsabiedrības SIA Jelgavas pilsētas slimnīca ārkārtas dalībnieku sapulce, kurā pieņemts lēmums atjaunot amatā valdes locekli Andri Ķipuru, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 15.novembra lēmumu atcelt kukuļņemšanas kriminālprocesā piemērotos drošības līdzekļus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Jelgavas domes deputāta un slimnīcas ārsta īpašumā vairs nav mājas Jelgavā, jo māja ir pārdota dēlam ar sievu, nenorādot summu, kas, iespējams, bijusi simboliska, pārdodot to ģimenes locekļiem.

Ķipuram joprojām pieder 2005.gada izlaiduma automašīna Honda CRV un 1989.gada izlaiduma vieglās automašīnas piekabe MAZ.

Ķipurs ir norādījis bezskaidras naudas uzkrājumus 6898 latu un 6679 eiro (4694 latu) apmērā. Viņam nav deklarētu parādsaistību vai uzkrājumu. Tāpat viņam nav kapitāldaļu uzņēmumos.

Kā ziņots, gadu iepriekš, 2011.gadā, Jelgavas pilsētas slimnīcā viņš nopelnījis 14 628 latus, bet par darbu Jelgavas domē saņēmis 4760 latus.

Jau ziņots, ka Ķipurs ir apsūdzēts par iespējamām nelikumībām saistībā ar medicīnas aprīkojuma iegādi slimnīcas vajadzībām.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga aģentūru LETA informēja, ka saskaņā ar apsūdzību Jelgavas slimnīcas valdes loceklis, iespējams, no uzņēmējiem trīs reizēs pieņēma kukuli 2000 latu apmērā, savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs 300 latu apmērā.

Jelgavas slimnīcas valdes loceklis saukts pie kriminālatbildības par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un izvairīšanos no deklarācijas iesniegšanas, un tiesa šo lietu lāno skatīt šā gada 21.oktobrī.

Šo apsūdzību viņš noliedz un pieļauj, ka lieta varētu būt arī safabricēta.

Ķipurs nekandidē šā gada pašvaldību vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas