Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jelgavas slimnīcas valdes loceklim Ķipuram mutvārdu aizrādījums

Lai gan Administratīvo pārkāpumu kodekss par amatpersonas deklarācijas savlaicīgu neiesniegšanu paredz naudas sodu līdz 250 latiem, Valsts ieņēmumu dienests (VID) par šādu pārkāpumu pret bijušo Jelgavas slimnīcas valdes locekli Andri Ķipuru nolēmis lietvedību beigt un atbrīvot viņu no administratīvās atbildības. A.Ķipuram par deklarācijas neiesniegšanu piemērots vien mutvārdu aizrādījums, ziņo portāls zz.lv.

Kā portālu zz.lv informē VID pārstāve Evita Teice-Mamaja, likumdevējs ieņēmumu dienestam un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam ar šo vasaru uzlicis par pienākumu publiskot ziņas par valsts amatpersonu pieļautajiem pārkāpumiem un piemērotajiem sodiem. Informācija par valsts amatpersonu darbībā konstatētajiem likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" pārkāpumiem patlaban pieejama VID mājaslapā.

Saskaņā ar tur publicēto informāciju, minēto likumu pārkāpis arī Jelgavas domnieks un bijušais slimnīcas vadītājs A.Ķipurs, ko pērn maijā pēc KNAB aicinājuma Jelgavas Dome saistībā ar korupcijas pārkāpumiem atstādināja no slimnīcas valdes locekļa amata. Viņš šopavasar 30. martā pieļāvis vēl vienu – administratīvo – pārkāpumu korupcijas novēršanas jomā, neiesniedzot valsts amatpersonas deklarāciju likumā noteiktajā termiņā. Likums par to paredz uzlikt naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem. 

Tomēr VID šovasar lēmis izbeigt sākto lietvedību un A.Ķipuru atbrīvot no administratīvās atbildības, aprobežojoties ar mutvārdu aizrādījumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas