Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jūrmalas domes ārkārtas sēdē deputāti lēmuši paaugstināt sev algas

Šodien Jūrmalas domes ārkārtas sēdē deputāti lēmuši paaugstināt sev algas, aģentūru LETA informēja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) frakcijā, savukārt dome oficiālu informāciju par sēdē lemto nesniedz, aicinot gaidīt, kad tā tiks publicēta pašvaldības mājaslapā.

Kā informēja NA frakcijā, Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS/ZS) no nākamā gada saņems 5915 eiro mēnesī. Šogad domes priekšsēdētāja atalgojums bija 3852 eiro, tādējādi viņas alga palielināta par 54%. Priekšsēdētājas vietnieks Jānis Lediņš (ZZS/ZP) līdzšinējo 3386 eiro vietā saņems 4550 eiro, kas ir algas kāpums par 34%, teikts NA izplatītajā paziņojumā. Algu kāpums ir paredzēts arī komiteju priekšsēdētājiem un domes deputātiem.

Jūrmalas domes priekšsēdētājas padomnieks, iepriekšējais mērs Gatis Truksnis (ZZS/ZP) turpmāk saņemšot algu 4732 eiro, kaut iepriekš kā mērs viņš saņēma pat zemāku atalgojumu - 3852 eiro. Algas tiks paceltas arī pārējiem domes darbiniekiem.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujas rezultāti liecina, ka 70% Jūrmalas iedzīvotāju ir apmierināti ar pašvaldības darbu, bet 87% pauduši apmierinātību ar dzīvi pilsētā, aģentūrai LETA pauda Lediņš. 2013.gada aptaujā pašvaldības darbu pozitīvi novērtēja tikai 14% iedzīvotāju.

Savukārt pašvaldības vēlēšanās Truksnis saņēmis vairāk vēlētāju "plusiņu" nekā jebkurš cits mērs. Tie arī ir šie kritēriji, kas apliecina, ka gan pašvaldība kopumā, gan arī Truksnis strādāja labi, teica Lediņš. Covid-19 epidēmijas laikā algas bija iesaldētas, bet tagad pašvaldība var atļauties algu palielinājumu, uzskata domes priekšsēdētāja vietnieks.

Jūrmalas domes deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš (NA), kurš kopā ar partijas biedru Jāni Asaru un Uldi Kronblūmu ("Tev, Jūrmalai"!") pašvaldības domes sēdē balsoja pret algu palielināšanu, aģentūrai LETA pauda, ka negribēto algas pielikumu izlietošot savām sabiedriskajām aktivitātēm, organizējot sporta, kultūras aktivitātes un sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām.

Jūrmalas domes ārkārtas sēde tika sasaukta šodien plkst.11, un tās darba kārtībā bija arī punkts par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestāžu amatpersonu un darbinieku atlīdzību, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā. Sēdē pieņemtos lēmumus aģentūrai LETA domes sabiedrisko attiecību nodaļā ceturtdien neatklāja.

Ministru kabineta publiskotā informācija par vēlēto amatpersonu mēnešalgu apmēru 2023.gadā liecina, ka maksimālais pieļaujamais atalgojums valstpilsētas domes priekšsēdētājam, ja pilsētā ir vairāk nekā 20 000 iedzīvotāju, ir 5915 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet priekšsēdētāja vietniekam - 4550 eiro pirms nodokļu nomaksas. Savukārt deputātiem noteikts maksimālais atalgojums ir 1820 eiro pirms nodokļu nomaksas. Pašvaldību darbiniekiem algas nosaka, vadoties no izpilddirektora algas līmeņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas