Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Jūrmalas peldvietas atbilst prasībām

Jūrmalas peldvietas tiek regulāri tīrītas un atbilst normatīvo aktu prasībām, par Veselības inspekcijas pārbaužu rezultātiem portālu Diena.lv informēja Jūrmalas domes pārstāve Veronika Ramāne.

Veselības inspekcija konstatēja arī trūkumus - nav pārģērbšanās kabīņu Vaivaros, taču tas jau novērsts. Pašvaldībai arī līdz 8.jūlijam oficiālajās peldvietās jāizvieto instrukcija par pirmās palīdzības sniegšanu slīkšanas gadījumā, kur nav glābšanas staciju - Vaivaros, Asaros, Pumpuros, Dzintaros un Lielupē.

Veselības inspekcijas pārstāvji kārtējās pārbaudes veic vismaz vienu reizi gadā, kad sākas peldsezona. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par peldvietu labiekārtošanu, uzturēšanu kārtībā, ūdens monitoringu, kvalitātes nodrošināšanu un prasībām sabiedrības informēšanai vērtēja, vai ir izvietotas ģērbtuves un tualetes un kādā kārtībā tās tiek uzturētas, vai ir atkritumu konteineri, soliņi, kāda ir pludmale - vai tiek irdinātas smiltis, kā arī pārbaudīja pēc vairākiem citiem kritērijiem.

Kontrolieres pievērsa uzmanību informācijai pludmalēs - vai ir izvietotas bojas, norādes par peldvietas robežām, sadalījumu aktīvās un mierīgās atpūtas zonās, ūdens kvalitāti, atļauju vai aizliegumu peldēties, vai ir norādīti glābšanas dienestu tālruņi un cita informācija, kas nepieciešama pludmales apmeklētāju ērtībām un drošībai.

"Jūrmalas peldvietas ir sakārtotas, redzams, ka pludmale tiek regulāri tīrīta un pašvaldība strādā ar sapratni, ka tas ir mūsu visu - iedzīvotāju - labā," beidzot ikgadējo pārbaudi par Jūrmalas peldvietu atbilstību normatīvo aktu prasībām, atzina Veselības inspekcijas Kontroles pārvaldes Sabiedrības veselības kontroles nodaļas vecākās inspektores Ērika Gacka un Silvija Baranovska.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas