Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ķekavā pašvaldības policija atklāj jaunu mūsdienīgu izolatoru

6. martā Reģionālās pašvaldības policijas telpās tika atklātas īslaicīgās aizturēšanas izolatora telpas, kas pēc rekonstrukcijas kļuvušas plašākas un iekārtotas atbilstoši pastāvošajām normatīvajām prasībām.

Jaunās telpas ir ne vien vizuāli patīkamākas, bet arī drošākas - gan aizturētajiem, gan policijas darbiniekiem. Katra kamera ir aprīkota ar videonovērošanas iekārtu, kas pārraida augstas izšķirtspējas attēlu monitoros novērošanas centrā, turklāt ne tikai pie ieslēgta apgaismojuma, bet arī tumsā. Līdz ar to policijas darbiniekiem ir iespējams kontrolēt notiekošo aizturēšanas telpā jebkurā laikā un situācijā. 

Lai katrā kamerā nodrošinātu klimatu, kas atbilst mūsdienu prasībām, ir uzlabota ventilēšanas un apkures sistēmas. Rekonstrukcijas rezultātā uzlabota arī skaņas izolācija, restotu starpsienu aizstājot ar droši slēdzamām metāla durvīm. Tas novērš jebkādu saziņu starp aizturētajiem, kas īpaši aktuāli ir gadījumos, ja vairākas personas aizturētas saistībā ar vienu un to pašu likumpārkāpumu. Šis risinājums krietni atvieglo arī darbinieku ikdienu, novēršot troksni, kas dažkārt mēdz apgrūtināt ne tikai policijas darbiniekus un citas aizturētās personas, bet arī pašvaldības telpās strādājošos.

Ja salīdzina ar situāciju iepriekš, kad policijas izolatorā bija iespējams uzņemt ne vairāk kā divas aizturētas personas, šobrīd šis skaitlis sasniedz četras. Tas ir viens no būtiskākajiem ieguvumiem, jo ir novērsti gadījumi, kad policijas darbiniekiem nav iespējams izmitināt aizturētu personu un rodas nepieciešamība to pārvest uz kādu no tuvākajiem policijas iecirkņiem.

Policijas darbinieki pauž gandarījumu par rezultātu un cer - lai arī šobrīd policijas aizturēto personu atpūtas telpas kļuvušas patīkamākas, iedzīvotājiem nebūs iemesla tajās viesoties.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas