Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Klientu parāds par siltumenerģiju Jelgavā sasniedz divus miljonus eiro

Apkures sezonas noslēgumā klientu parāds par siltumenerģiju SIA Fortum Jelgava sasniedz divus miljonus eiro, informēja uzņēmums.

Centralizēto siltumapgādi pēc klientu pieprasījuma Fortum pārtraucis lielākajai daļai dzīvojamo māju, kā arī vairumam sabiedrisko ēku. Pirmdienas rītā apkuri vēl izmantoja 23 no 420 dzīvojamām mājām un 35 no 173 juridiskajiem klientiem pilsētā, kuri izmanto centralizēto siltumapgādi.

Vienlaikus Jelgavā ir vairāki klienti, tostarp dzīvojamās mājas, kuri izmanto individuālo, automatizēto siltumpunktu priekšrocības un siltuma saņemšanu nepārtrauc.

Aizvadītā apkures sezona Jelgavā ilga 210 dienu. Salīdzinājumam, pirms gada apkures sezona bija 215 dienu gara un vairums ēku apkures saņemšanu izvēlējās pārtraukt jau 27.aprīlī.

"Šajā apkures sezonā siltums pirmajām ēkām tika pieslēgts 1.oktobrī, bet pavasarī siltuma saņemšana pirmās ēkas pārtraukta 21.aprīlī. Pēc nedēļas, kad gaisa temperatūra samazinājās, iedzīvotāji lūdza apkuri pieslēgt atpakaļ," skaidroja Fortum Jelgava valdes priekšsēdētājs Gundars Pētersons.

Pēc viņa paustā, šis pavasaris bija netipisks ar to, ka vienlaikus saņemti iesniegumi no māju pārvaldniekiem gan par plānoto apkures pārtraukšanu, gan par apkures atjaunošanu ēkām, kuras to vairs neizmantoja.

"Lielāko daļu no iesniegumiem ar lūgumu pārtraukt siltuma piegādi reģistrējām maija pirmajā nedēļā. Vēlos atgādināt, ka Jelgavā ēkās, kurās uzstādīti moderni individuālie siltumpunkti - un tādi ir gandrīz visās daudzdzīvokļu mājās, apkuri var pilnībā nepārtraukt, jo tā atslēdzas automātiski, sasniedzot siltumpunktā ieregulēto temperatūru, kādu to izvēlējušies mājas dzīvokļu īpašnieki," informēja Pētersons.

Āra gaisa temperatūrai pazeminoties, siltumpunkts ieslēdzas, vai gluži pretēji - āra gaisa temperatūrai paaugstinoties - izslēdzas automātiski.

Vidējā āra gaisa temperatūra šajā apkures sezonā bija 1,7 grādi, savukārt iepriekšējā apkures sezonā tā bija 4,4 grādi.

Šajā apkures sezonā siltumenerģijas tarifs jelgavniekiem bija 52,47 eiro par megavatstundu, kas bija par 3,3% zemāks nekā iepriekšējā apkures sezonā. Apkures sezonai noslēdzoties, kopējais parāds par klientu patērēto siltumenerģiju Jelgavā ir nedaudz samazinājies un uz 1.maiju tas bija ap diviem miljoniem eiro.

"Kopumā mūsu klienti laikā ir apmaksājuši rēķinus par saņemto siltumenerģiju, tādēļ vēlos teikt lielu paldies visiem mūsu klientiem gan par savlaicīgu kārtējo rēķinu apmaksu, gan par iepriekš iekrāto parādu dzēšanu, ja tādi ir," atzina Pētersons.

Taču Fortum saprotot, ka pandēmijas iespaidā ir iedzīvotāji un uzņēmumi, kuriem ir radušās ekonomiskas grūtības un samazinājušies ienākumi, kas attiecīgi rada grūtības apmaksāt ikmēneša rēķinus. Klienti, kuriem ir izveidojies parāds par siltumenerģiju, Pētersons aicina laikus vērsties Fortum klientu apkalpošanas centrā.

Firmas.lv dati liecina, ka Fortum Jelgava apgrozījums 2019.gadā bija 9,704 miljoni eiro, bet peļņa 693 924 eiro. Finanšu dati par pērno gadu vēl nav pieejami.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas