Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lai ierobežotu gripu, Jelgavas pašvaldība aicina pastiprināti ievērot higiēnu

Saskaņā ar Jelgavas pilsētas Pretepidēmiskās komisijas otrdienas lēmumu Jelgavas pašvaldībā stājies spēkā rīkojums "Par gripas un citu aktuālo augšējo elpošanas ceļu infekcijas slimību profilaksi". Pašvaldība aicina savu kapitālsabiedrību vadītājus iespēju robežās nodrošināt darbinieku vakcināciju, ziņo portāls_ zz.lv._

Jelgavas pašvaldības preses sekretāre Egita Veinberga atgādina, ka lēmums par ierobežojošiem pasākumiem pieņemts, pamatojoties uz Latvijas Infektoloģijas centra veikto monitoringu 2012.gada 9.nedēļā, kad saslimstības līmenis ar gripu Jelgavā pārsniedzis epidemioloģisko slieksni - ir reģistrēti 253 saslimušie uz 100 000 iedzīvotāju.

Jelgavas pilsētā spēkā stājas rīkojuma "Par gripas un citu aktuālo augšējo elpošanas ceļu infekcijas slimību profilaksi" 2. punkts, kas paredz pašvaldības un valsts ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēm un kapitālsabiedrībām, kuru kompetencē ietilpst organizēt epidemioloģiskās drošības pasākumus, savā darbībā stingri ievērot Ministru kabineta noteikumus par gripas un citu augšējo elpošanas ceļu infekciju profilaksi.

"Pilsētas izglītības iestādēs, valsts un pašvaldības kapitālsabiedrībās jānodrošina sanitāri higiēniskā režīma pastiprinātu ievērošanu. Iespēju robežās ir jānodrošina darbinieku vakcinācija," skaidro E.Veinberga. Karantīnas pasākumi iestādēs vēl netiek ieviesti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas