Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Līdz pusdienlaikam aktīvākie vēlētāji Kurzemē, bet zemākā aktivitāte - Rīgā

14.Saeimas vēlēšanās līdz plkst.12, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, aktīvākie vēlētāji bijuši Kurzemē, taču aktivitāte šajā apgabalā ir tikai nedaudz lielāka kā Vidzemē un Latgalē, bet zemākā aktivitāte ir Rīgā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Līdz plkst.12, ieskaitot iepriekš glabāšanā nodotos balojumus, Kurzemē nobalsojuši kopumā 27,6% no šī apgabala vēlētāju skaita, kamēr iepriekšējās parlamenta vēlēšanās, kas notika 2018.gadā, šajā laikā Kurzemē bija nobalsojuši 24,77% balsstiesīgo.

Vidzemē līdz plkst.12, ieskaitot iepriekš glabāšanā nodotos balojumus, izvēli izdarījuši 27,38% (2018.gadā - 25,03%) balsstiesīgo iedzīvotāju, Latgalē - 27,09% (20,81%), bet Zemgalē - 25,87% (24,48%).

Vienlaikus Rīgas apgabalā līdz pusdienlaikam izvēli izdarījuši 17,56% (2018.gadā - 19,09%) no balsstiesīgo iedzīvotāju skaita. Taču Rīgas balsstiesīgo iedzīvotāju kopējā skaitā tiek iekļauti arī ārvalstīs balsojošie, bet par balsojumu tajos informācija vēl nav pieejama. Neiekļaujot iecirkņus ārvalstīs, Rīgā līdz šim nobalsojuši 24,62% balsstiesīgo.

Dati arī liecina, ka vēlētāju aktivitāte 14.Saeimas vēlēšanu pirmajās piecās stundās, proti, sestdien no plkst.7 līdz 12 salīdzinājumā ar attiecīgo periodu iepriekšējās parlamenta vēlēšanās palielinājusies Latgalē un Kurzemē, kamēr Rīgā, Vidzemē un Zemgalē samazinājusies.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notiek 14.Saeimas vēlēšanas. Kopumā Latvijā un ārvalstīs balsstiesīgo skaits ir 1 542 407.

Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien ir atvērti no plkst.7 līdz 20.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas