Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Mērsragā varēs apskatīt Jūras spēku flotiles patruļkuģi Cēsis

Turpinot Jūras spēku flotiles 20.gadadienas svinības, šodien Mērsragā viesosies jaunākais no flotiles Skrundas klases patruļkuģiem Cēsis.

Mērsraga ostā iedzīvotāji patruļkuģi varēs apskatīt no plkst.11 līdz 13. Savukārt plkst.14 ikviens tiek aicināts uz Nacionālo bruņoto spēku bigbenda svētku koncertu, kas notiks Mērsraga Tautas namā.

Plkst.15 turpat, Tautas namā, notiks arī Jūras spēku flotilei veltītas filmas pirmizrāde.

Kā ziņots, no 11. līdz 15.aprīlim ar jūrnieku apbalvošanu, kuģu parādi Rīgas jūras līcī, Latvijas iedzīvotājiem paredzētu kuģu apskati Liepājā un Rīgā un citiem svinīgiem pasākumiem tiek svinēta Jūras spēku flotiles 20.gadadiena.

1991.gada 1.oktobrī Liepājas Jūras koledžā izveidoja Jūras spēku mācību centru, kurā mācības sāka jūras robežsargi. Tas bija pirmais solis atjaunoto Jūras spēku veidošanā, un tā bija pirmā Jūras spēku apakšvienība. Jau 1992.gada pavasarī Liepājā izveidoja Jūras spēku divizionu, kura sastāvā iekļāva arī Mācību centru.

Pēc Liepājas Jūras spēku diviziona izveidošanas Jūras spēkiem piešķīra trīs zivju resursu uzraudzības kuģus, kurus piemēroja krasta apsardzības vajadzībām. Vissvarīgākais notikums Jūras spēkos kopš Latvijas neatkarības atgūšanas bija karoga pacelšana uz pirmā atjaunotās flotes kuģa Sams 1992.gadā 11.aprīlī. Turpmāk šo dienu uzskata par Jūras spēku atjaunošanas dienu.

Šā gada pavasaris flotiles vēsturē iezīmē jaunu posmu, kad jūrnieku rīcībā nodots jau otrais Skrundas klases patruļkuģis Cēsis.

Paredzēts, ka līdz 2014.gadam flotiles rīcībā nonāks pieci mazas ūdens apskalotās virsmas divkorpusu patruļkuģi, kas veiks patrulēšanas un glābšanas darbus. Tos varēs aprīkot arī ar naftas savākšanas, mīnu meklēšanas un iznīcināšanas iekārtām un citu aprīkojumu, tādējādi apgūstot jaunas valsts aizsardzībai un starptautiskajai drošībai nepieciešamās spējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas