Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Neretā par satiksmes drošību svētkos gādājis piedzēries traktorists

Aizvadītās nedēļas nogalē Neretā notika Aizkraukles reģiona skolēnu dziesmu un deju svētki. Neilgi pirms svētku gājiena Dzirnavu ielā policisti pie pašvaldībai piederošā traktora T16 stūres aizturēja 1960. gadā dzimušu vīrieti, kuram vajadzēja izvietot ceļa zīmes satiksmes drošībai, vēsta portāls staburags.lv.

Aizkraukles policijas iecirknī noskaidrots, ka vīrietis bija 1,84 promiļu dzērumā. Viņam draud administratīvais arests no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, naudassods no 800 līdz 1000 latiem un turpmākos četrus gadus būs jāiztiek bez vadītāja apliecības. Savukārt traktors nogādāts speciālajā stāvvietā Rīgā.

Situāciju, kā pie pašvaldībai piederoša traktora stūres varēja sēsties piedzēries braucējs, Staburags lūdza komentēt Neretas pagasta pārvaldes vadītājam Jurim Zālītim. Viņš telefonsarunā atzina, ka šāds gadījums bijis, taču nevarot neko paskaidrot, jo braucēju norīkojusi komunālā daļa, un ieteica sazināties ar tās vadītāju Rihardu Trukšu, neoficiāli piebilstot, ka braucējam bijis jāizvieto zīmes, kas dziesmu svētku gājiena laikā Dzirnavu ielā aizliegtu transportlīdzekļu kustību.

Savukārt komunālās daļas vadītājs R.Trukša apgalvoja, ka aizturētais vīrietis visu dienu esot bijis skaidrā un līdz plkst. 17 labojis bedrītes ielu asfalta segumā. "Šis vīrietis savlaik strādāja komunālajā daļā, taču alkohola problēmu dēļ viņu atbrīvojām," skaidroja R.Trukša.

"Viņš strādāja pagaidu sabiedriskajos darbos nodarbināto programmā. Darbu jau bija beidzis, taču, tā kā vienu dienu slimoja, tieši 31. maijā to atnāca atstrādāt. Vakarā palūdzām aizvest un novietot ceļa zīmes. Alkoholu viņš, visticamāk, lietoja pirms brauciena. Tā kā visu dienu strādāja saulē un, iespējams, nebija ēdis, sareiba. Ja viņš būtu vismaz kādu vārdu bildis, ka ir lietojis alkoholu, zīmes paši kaut rokām būtu aiznesuši. Tagad viņam būs jāmaksā ne tikai sods par braukšanu dzērumā, bet arī par laiku, kamēr traktors bija speciālajā stāvvietā. Arī ar strādājošajiem situācija ir slikta. Varam maksāt tikai minimālo algu "uz papīra", un par šādu atalgojumu labus darbiniekus sameklēt nevar," atzina R.Trukša.

Šis gadījums tovakar nebija vienīgais, kad policisti Neretas pusē aizturēja braucējus dzērumā. Pusotru stundu pēc pusnakts Raiņa ielā kāds 1978. gadā dzimis vīrietis ar automašīnu VW Golf brauca 3,04 promiļu dzērumā, bet, austot rīta gaismai, 1980. gadā dzimis velosipēdists ar divriteni streipuļoja 2,18 promiļu reibumā. Svētku koncerta laikā Jēkabpils ielā notika arī divu vieglo automašīnu sadursme. Abi braucēji gan nebija dzēruši. Savukārt kaimiņu pagastā — Mazzalvē — iereibusi 1976. gadā dzimusi sieviete iestūrēja kokā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas