Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

No applūdušas mājas Jelgavas novadā glabēji evakuē sešus cilvēkus

Ugunsdzēsēji glābēji pirmdien Jelgavas novadā, dārzkopības kooperatīvā Ziedonis, no applūdušas mājas evakuēja sešus cilvēkus, to skaitā trīs mazus bērnus, kā arī divus suņus un kaķi, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Pirmdien, plkst. 11.24, VUGD saņēma zvanu no iedzīvotājiem Jelgavas novada, Glūdas pagastā, kuru māja bija applūdusi, un viņi vairs saviem spēkiem nespēja no tās izkļūt. Dodoties uz dārzkopības kooperatīvu Ziedonis, kur atradās applūdusī māja, glābēji konstatēja, ka arī piebraucamie ceļi jau atrodas ūdenī. Tāpēc glābēji apmēram 700 metrus laivu nesa ar rokām, jo ar mašīnu piebraukt vairs nevarēja, savukārt vēl apmēram 500 metrus laivā peldēja līdz applūdušajai mājai. Saskaņā ar Jelgavas daļas ugunsdzēsēju glābēju teikto, māja bija uzcelta uz paaugstinājuma, tāpēc ūdens to, visticamāk, ir skāris minimāli, bet tās piegulošajā teritorijā ūdens bija apmēram 1,2 metru augstumā. Mājas saimnieks informēja, ka vēl svētdien vakarā mājas teritorija nebija applūdusi, bet jau pirmdienas rītā visa teritorija ap māju bija ūdenī.

Kad evakuētie cilvēki tika nogādāti sauszemē, viņi tika nodoti Pašvaldības policijas darbiniekiem, kas tālāk ar šiem iedzīvotājiem pārrunās izmitināšanas jautājumu.

Svētdien no šīs pašas teritorijas Jelgavas pašvaldības policijas darbinieki jau evakuēja divus cilvēkus.

VUGD atgādina, ka plūdu laikā, ja ir nepieciešama evakuācija no applūdušas ēkas, nekavējoties jāzvana pa tālruni 112. Līdzi jāņem plastmasas maisā iepakotus dokumentus, naudu, vērtslietas un medikamentus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas