Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ogres autoostas ēka zem izsoles āmura

Jau tuvākajā laikā - visdrīzāk septembra beigās - zem izsoles āmura nonāks Ogres autoostas ēka, kas vēl nesen tika pieteikta kā pirmā privātā no jauna uzbūvētā autoostas ēka Latvijā. Tās īpašniece – SIA L.L.K – atzīta par maksātnespējīgu un tā kā ne piedāvāto izlīgumu, ne sanācijas procesu neapstiprināja, kreditoru sapulcē tika pieņemts lēmums uzsākt uzņēmuma bankrota procedūru.

Tiesas ieceltais maksātnespējas administrators Eduards Mazūrs informē, ka firmas nekustamo īpašumu izsoles jau izsludinātas, bet autoostas ēkas izsole aizkavējusies, jo L.L.K īpašnieki apstrīdējuši ēkas vērtējumu. Tiklīdz tiks sagatavots jauns vērtējums, arī šis objekts nonāks izsolē.

Autoostas ēka uzcelta uz Ogres novada domei piederošas zemes, par kuru 2007.gadā starp L.L.K un Ogres novada domi tika noslēgts nomas līgums uz 10 gadiem. Nomas maksa tika noteikta 3% no zemesgabala paraugvērtības un kā norāda Ogres novada domes preses sekretārs Nikolajs Sapožņikovs – līdz šim nomnieks regulāri arī norēķinājies, taču par šo gadu vēl nomas maksa nav samaksāta. Šajā situācijā pašvaldībai kā zemes īpašniecei ir pirmpirkuma tiesības un ēkā telpas nomā SIA Ogres autobuss, kur pašvaldība ir viens no dibinātājiem, kā arī novada tūrisma infoprmācijas centrs. Taču N.Sapožņikovs skaidro, ka līdz šim pašvaldība nav apsvērusi iespēju šo ēku iegādāties savā īpašumā. Pašvaldības jurists Valdis Mūrnieks norāda – ja šo ēku pārdos izsolē, novada dome vērsīsies pie jaunā ēkas īpašnieka ar aicinājumu pārslēgt nomas līgumus. “Kas attiecas uz telpu nomniekiem autoostas ēkā, ir taču saistību pārņemšana īpašnieku maiņas gadījumā,” raksta N.Sapožņikovs. Arī maksātnespējas administrators Eduards Mazūrs neredz iemeslu, kāpēc lai pēc ēkas īpašnieka maiņas tajā vairs neatrastos autoosta, ja reiz šī ēka ar tādu domu celta.

Jauno Ogres autoostu atklāja 2007.gada nogalē, lai gan pašai autoostai šajā ēkā atvēlēta neliela vieta – daži desmiti krēslu gaidītājiem un biļešu kase, pārējās telpas iznomātas uzņēmējiem – bankai un veikaliem. Taču salīdzinot ar mazo koka būdiņu autoostas laukumā iepriekš, ogrēniešiem tas bija liels ieguvums. Tomēr kā liecina vietējos interneta portālos atrodamās ziņas, šo ēku jau no paša sākuma vajājušas dažādas nebūšanas – no ventilācijas iekārtas izplūdis dzesēšanas šķidrums radot finansiālus zaudējumus, apsaimniekotāji regulāri sūdzējušies par nodarītiem postījumiem uzgaidāmajā zālē un tualetē. Reiz tur pieķerti pat divi mīlnieki, pēc kā ēkā uzstādītas videonovērošanas kameras.

L.L.K valdes loceklis Pēteris Dimants, intervijā interneta portālā ogresfakti.lv vaicāts vai nav žēl notikušā, stāsta: “Nē, tieši pretēji. Braucot garām autoostai, jūtu gandarījumu par padarīto. Toreiz nebija lielas pieredzes būvniecībā un dažas lietas varēja darīt savādāk, bet galvenais mērķis ir sasniegts – cilvēkiem ir kur uzturēties, viņiem ir silti, viņi savu laiku var pavadīt lietderīgi un ir sakopts īpašums, kas pilsētas budžetā ik gadu ienes vairākus tūkstošus latu nodokļos. Tas, ka man šie īpašumi nepieder, man nav tik būtiski, jo tiem nekad nebiju pieķēries.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas