Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ozolnieku novadā pieaudzis iedzīvotāju skaits

Jelgavas novadā iedzīvotāju skaits pēdējos desmit gados samazinājies par 3309. Savukārt Ozolnieku novads ir viens no retajiem valstī, kur tas ir palielinājies. Pašvaldība un iedzīvotāji to saista ar pievilcīgu infrastruktūru un ģeogrāfisko stāvokli.
2011. gada tautas skaitīšanas provizoriskie dati liecina, ka Ozolnieku novadā dzīvo 9753 iedzīvotāji, kas ir par 316 vairāk nekā tautas skaitīšanā 2000. gadā. Pašvaldība lēš, ka iedzīvotāju skaits novadā palielinājies par 3,2 procentiem.

"Iedzīvotāju skaita pieaugums šķiet likumsakarīgs, jo Ozolnieku novada pašvaldība ik gadu rūpējas par cilvēkiem nepieciešamo ērtību nodrošināšanu, ieguldot līdzekļus izglītības, kultūras, sporta un infrastruktūras attīstībā. Jaunās ģimenes novērtē bērnu audzināšanai ērtos apstākļus, ko pierāda dzimstības pieaugums," saka sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Kairiša.

Ērtības novērtē arī bērnudārza Zīlīte vecāku padomes priekšsēdētājs Māris Pāvilsons, kura ģimenē aug četri bērni. Viņi uz Ozolniekiem pārcēlušies 2005. gadā. "Toreiz domājām, kur būvēties – Ozolniekos vai Jaunmārupē," viņš stāsta, piebilstot, ka viens no faktoriem, kāpēc izvēlēti Ozolnieki, ir mikrovide – ūdens tuvums. M.Pāvilsons uzskata, ka iedzīvotāju pieaugums izteikts ir tieši Ozolnieku ciematā, jo tam ir izdevīgs ģeogrāfisks stāvoklis – netālu Rīga un Jelgava, ērta satiksme gan ar autobusu, gan vilcienu, dzīve pie Jelgavas ir lētāka nekā Pierīgā. "Protams, svarīgas arī aktivitātes, ko organizē pašvaldība, – novada svētki, sporta sacensības," saka iedzīvotājs. 

Taču divu bērnudārznieku tēvs saskata arī draudus, pie kuriem pašvaldībai jāstrādā. "Skolotājus zemāka atalgojuma dēļ pārpērk citi bērnudārzi. Zinu arī vairākas ģimenes, kas izbrauca no Ozolniekiem, jo bērnam nebija vietas bērnudārzā." M.Pāvilsons cer, ka līdz ar jaunās pirmsskolas izglītības iestādes atvēršanu šī problēma atrisināsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas