Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

papildināta (12:50) - SC: Sodu reģistra nolaidība deputāta kandidāti padara par noziedznieci

Politisko partiju apvienības Saskaņas centrs Jelgavas biedri gaida atvainošanos no valsts iestādēm par Jelgavas Domes deputātu kandidātes Natālijas Ērgles iekļaušanu tiesāto personu sarakstā, ziņo portāls zz.lv.

Pieļaujot kļūdu, Sodu reģistrs pēc notiesājoša sprieduma savā datu bāzē iekļāvis nevis tiesāto personu, bet gan vārda un uzvārda "māsu" no Jelgavas. Par bez vainas vainīgo tika padarīta Saskaņas centra biedre un Jelgavas pilsētas poliklīnikas audiologopēde N.Ērgle, skaidro politiskās organizācijas pārstāvji. Tikai pēc aktīvas deputāta kandidātes kļūda tika izlabota.

"Tas ir bezprecedenta gadījums, kas faktiski atspoguļo bardaku, kāds iemājojis augstākajās iekšlietu sistēmas struktūrvienībās. Ja Natālija Ērgle nebūtu kandidējusi vēlēšanās, visticamāk nebūtu uzzinājusi ne faktu par savu datu iekļaušanu sodu reģistrā, ne informāciju par fiktīvu sodāmību, kas būtiski ietekmē cilvēka dzīvi. Tā ir ne vien atsevišķu darbinieku klaja nolaidība, bet arī sistēmisks haoss, kas pieļauj personas datu iekļaušanu šādā reģistrā, neparedzot informācijas sniegšanu iesaistītajai pusei. Mēs sagaidām atvainošanos un atbildību no iesaistīto institūciju puses," atzīst saraksta līderis Jelgavā Ivars Jakovels.

Valsts policija portālam Diena.lv paskaidroja, ka konkrētā situācija ir radusies Valsts policijas darbinieka kļūdaini ievadītās informācijas dēļ, norādot sistēmā nepareizu personu ar tādu pašu vārdu un uzvārdu, bet citu personas kodu. Kļūda ir figurējusi tikai elektroniskā veidā. Lietas materiālos informācija par šo personu ir bijusi pareiza, norāda policijā.

Par šo gadījumu Valsts policija ir uzsākusi dienesta pārbaudi. 24. aprīlī ir nosūtīta vēstule Jelgavas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam J. Dēvicam ar apliecinājumu, ka attiecībā pret vēlēšanu sarakstā minēto personu nav attiecināmi Republikas pilsētas domes un novadu domes vēlēšanu likuma 9. panta 1., 3., 4., un 8. punktā minētie ierobežojumi.

Valsts policija atvainojas par notikušo un apliecina, ka turpmāk īpaši rūpīgi sekos tam, lai izslēgtu šādu gadījumu atkārtošanos.

(Pievienots policijas komentārs pēdējās trijās rindkopās) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas