Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta - Daugavpilī un Rēzeknē pie Citadeles milzu rindas, cilvēki nervozi un nikni

Otrdienas rītā Daugavpils centrā pie Citadele banka filiāles divās rindās stāvēja vairāk nekā 100 Latvijas Krājbankas klientu.

Vienā rindā drūzmējās vairāk par pussimts pamatā gados vecāku cilvēku, kuri bija ieradušies izņemt savu naudu, kas atradusies Krājbankā, vai pārformēt to uz kontu Citadelē. Rindā stāvošie bija diezgan nervozi un visai nikni un savstarpējās sarunās pārmeta ņirgāšanos par cilvēkiem, kā arī izteica valsts vadībai un atbildīgajām personām adresētus pārmetumus. Starp rindā stāvošajiem bija arī kāda 91 gadu veca sieviete, kurai atrašanās lielajā cilvēku pūlī sagādāja manāmas grūtības.

Otrajā rindā, kas bija nedaudz īsāka, taču arī visai iespaidīga, savu kārtu gaidīja juridiskās personas un tie, kas uz pieņemšanu bankā bija pieteikušies internetā. Šajā rindā stāvošie arī pauda savu neapmierinātību, jo bija cerējuši, ka reģistrēšanās internetā uz konkrētu laiku ļaus viņiem izvairīties no stāvēšanas garā rindā.

Apmeklētāju iekļūšanu Citadeles filiālē kontrolēja atbildīgie drošības dienesta darbinieki, situāciju uzraudzīja arī policija. Aģentūra LETA novēroja, ka nākamajā aptuveni 100 metrus attālajā krustojumā dežurēja arī kāda Ceļu policijas ekipāža pastiprinātā sastāvā, kura acīmredzot bija gatava nekavējoties doties palīgā, ja pie Citedeles filiāles pēkšņi sāktos nekārtības.

Savukārt uz atvēršanas brīdi pie Citadele banka filiāles Rēzeknē drūzmējušies vairāk nekā 300 cilvēku, aģentūru LETA informēja filiāles pārvaldniece Maija Muceniece.

Rindu pie bankas cilvēki sākuši ieņemt jau no plkst.4 rītā. Lai arī rindā stāvošie cilvēki ir diezgan neapmierināti, viņi tomēr ir pietiekami saprotoši, tādēļ banka var raiti apkalpot apmeklētājus. Patlaban rinda sarukusi līdz aptuveni 100 cilvēkiem.

Kārtību pie bankas un bankā uzrauga policija un apsardzes darbinieki. Līdz šim nekādi nopietni starpgadījumi nav novēroti, teica Muceniece.

Rindas pie Citadeles filiālēm izveidojušās, neskatoties uz bankas vadības aicinājumu iedzīvotājiem saglabāt mieru un nesteigties uz banku jau pirmajās dienās, lai nebūtu jāstāv garās rindās.

Rindas kārtībā Krājbankas klienti tiek apkalpoti arī Citadele banka filiālē Jēkabpilī. Kā informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Bite, patlaban rindā pie bankas gaidot ap 30 cilvēku. 

Jau ziņots, ka Latvijas valsts garantē Krājbankas klientiem naudas izmaksu līdz 100 tūkstošiem eiro (70 280, 40 latu). Likumdošana paredz, ka klientiem tiesības saņemt šo naudu saglabāsies 60 gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas