Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināta - Riebiņu novadā nogāžas helikopters

Ceturtdien ap plkst.10 Riebiņu novada Rušonas pagastā netālu no Kastīres ciemata nogāzies kādas Somijas firmas helikopters, kurš veicis elektropārvades līniju attīrīšanu no kokiem.

Kā pastāstīja Riebiņu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Rožinskis, pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ lidaparātam pārstājis darboties dzinējs un tas veicis avārijas nosēšanos tuvumā esošajā purvā.

Laimīgas apstākļu sakritības rezultātā ne helikoptera pilots, Somijas pilsonis, ne otrs cilvēks, kas atradies tā kabīnē, nav smagi cietuši, ko nevar teikt par lidaparātu, kas, pēc Rožinska teiktā, ir visai bēdīgā stāvoklī.

Abi vīrieši, kas kritiena brīdī atradušies helikopterā, pārbaužu veikšanai nogādāti Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve sacīja, ka negadījumā reģistrēts tikai viens cietušais. Ātrās palīdzības mediķi nogādājuši slimnīcā tikai helikoptera pilotu, kurš bija guvis vieglus sejas sasitumus. Pēc mediķu stāstītā, negadījuma vietā atradies arī tulks, un, iespējams, viņš devies līdzi cietušajam uz slimnīcu.

Lai izvairītos no nepiederošām personām, notikuma vieta ir ierobežota. Tiek gaidīti ierodamies atbildīgo aviācijas dienestu speciālisti.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne pastāstīja, ka par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 21.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību.

AS Latvenergo preses sekretāre Ivita Bidere teica, ka tas ir viens no energokompānijas elektrolīniju attīrīšanai piesaistītā apakšuzņēmēja SIA Baltijas helikopters lidaparātiem.

Pēc energokompānijas rīcībā esošās informācijas, helikopters veicis piespiedu nosēšanos. Pilots nav guvis smagus miesas bojājumus, taču bijis šoka stāvoklī.

Avārija notikusi pārlidojuma, nevis darbu laikā.

Civilās aviācijas aģentūrā (CAA) skaidroja, ka ir informēta par šo negadījumu, taču nekādus komentārus nesniedz, jo izmeklēšanu veic Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs. Biroja direktors Ivars Alfrēds Gaveika skaidroja, ka patlaban izmeklētāji devušies uz notikuma vietu, lai vāktu datus un informāciju par notikušo. Izmeklēšana parasti ilgstot 12 mēnešus. Viņš norādīja, ka varbūt vairāki iemesli, kāpēc dzinējs pārstāj darboties - degvielas problēmas, elektrības padeves traucējumi un citi.

(ziņa papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas