Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināts (14:42) - Suntažos skolēns ar zālēm cienā skolasbiedrus; cietušo zēnu stāvoklis stabils

Naktī uz ceturtdienu, 25.septembri, septiņi bērni no Suntažu internātskolas-rehabilitācijas centra nogādāti slimnīcā ar saindēšanos ar zālēm.Kā aģentūru LETA informēja Suntažu internātvidusskolas-rehabilitācijas centra direktore Vineta Āboliņa, viens no skolas 8.klases audzēkņiem zāles ir atvedis no mājām un cienājis ar tām vēl sešus skolēnus.

Direktori pārsteidz tas, ka bērni, kuri to izdarījuši, iepriekš nav bijuši nekārtīgo audzēkņu sarakstā.Šobrīd trīs skolēni atrodas slimnīcā, viens atvests atpakaļ uz skolu, savukārt pārējie trīs ir pie vecākiem. Direktore atzīst, ka ar konkrētajiem skolēniem tiks veiktas pārrunas, tajās tiks iesaistīts psihologs un sociālais pedagogs.Tā kā bērnus par šo negadījumu sodīt nedrīkst, vaina būs jāuzņemas viņu vecākiem. Sodu noteiks policija. Āboliņa atklāj, ka tiem vecākiem, kuri saskaras ar šādām bērnu izraisītām problēmām pirmo reizi, visticamāk, tiks izteikts brīdinājums. Savukārt tiem vecākiem, kas ar policiju saskarsies ne pirmo reizi, var nākties maksāt sodu, sākot no 200 eiro.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) izsaukumu uz skolu saņēma trešdien, ap deviņiem vakarā. NMPD pārstāve Ilze Bukša portālam Diena.lv apstiprina, ka trīs puiši - 12, 13, un 14 gadus veci puiši nogādāti slimnīcā, trīs tika palaisti mājās uzreiz, bet viens aizvests atpakaļ uz skolu. Bukša norāda, ka bērnu apēstās zāles bijušas paredzētas vienam no skolēniem viņa saslimšanas ārstēšanai. 

Puiši, kuri visvairāk saindējušies no zālēm tika nogādāti Ogres slimnīcā. Slimnīcas terapeite Maija Brīvere portālam Diena.lv apstiprināja, ka trīs puiši šobrīd atrodas slimnīcā stabilā stāvoklī, taču vairāk neko komentēt nevar.

(pievienotas pēdējās 2.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas