Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Saldus novada mēru ievēlēts Māris Zusts

Par Saldus novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvis Māris Zusts.

Līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Zusts bija vienīgais mēra amatam izvirzītais kandidāts. Par viņu nobalsoja visi 13 deputāti, kuri piedalījās domes ārkārtas sēdē. Četri opozīcijas deputāti no Latvijas Reģionu apvienības (LRA), tostarp iepriekšējā domes sasaukuma pašvaldības vadītāja Indra Ūdra (Rassa), ārkārtas domes sēdē nepiedalījās.

Pēc ievēlēšanas Zusts pateicās deputātiem par izrādīto uzticību un solīja darīt visu, lai to nezaudētu. Tāpat viņš sacīja, ka šī gada pašvaldības budžetā lielas pārmaiņas nav gaidāmas. Jaunais novada mērs atzina, ka ir daži "iestrēguši projekti", un solīja strādāt ar "dubultu sparu", lai darbi ritētu uz priekšu.

Domes priekšsēdētāja vietnieku Saldū plānots vēlēt šodien plkst.16.30.

Kā ziņots, līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Reinis Doniņš (LZS) domes ārkārtas sēdē atkāpās no pašvaldības vadītāja amata, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Saldus novada domi Doniņš vadīja gandrīz gadu - kopš pērn jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām. Lēmumu par atkāpšanos viņš skaidroja ar personiskiem iemesliem.

"Esmu Saldus novada patriots. Domes priekšsēdētāja amatā centos strādāt pēc labākās sirdsapziņas, diemžēl ne visi spēja mani saprast un novērtēt. Šī gada laikā domes deputātu koalīcijā radās domstarpības, kas traucē vienoties par lēmumiem un kopēju darbu. Nav iespējams efektīvi pieņemt lēmumus un organizēt to izpildi," norādīja Doniņš.

Doniņš turpinās darbu Saldus novada domē kā deputāts.

Doniņš Saldus novada domes priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts 2017.gada 20.jūnijā, opozīcijā atstājot iepriekšējā sasaukuma pašvaldības vadītāju Indru Ūdru (Rassu) no Latvijas Reģionu apvienības (LRA).

Jau ziņots, ka pērn notikušajās vēlēšanās Saldus novadā LRA ieguvusi ieguvusi četras deputātu vietas, un tikpat deputātu mandātus saņēmusi arī Latvijas Zemnieku savienība. Trīs deputāta mandātus saņēmusi LZP, bet divus - Jaunā Konservatīvā partija. Pa vienai deputātu vietai ieguva partija Vienotība, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK un KPV.LV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas