Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par Siguldas novada domes priekšsēdētāju ievēlē Linardu Kumski

Ceturtdien Siguldas novada domes sēdē ar 13 balsīm par Siguldas novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Linards Kumskis (NA).

Pret Kumska kandidatūru balsoja Līga Sausiņa (NA), Jānis Strautmanis (NA/LRA/LZP), Ņina Balode (NA/LRA/LZP), Mārtiņš Zīverts (NA/LRA/LZP), bet atturējās Rūdolfs Kalvāns (NA).

Kumska kandidatūru izvirzīja domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Kristaps Zaļais (NA), pamatojot ar to, ka Kumskis ir saņēmis visvairāk iedzīvotāju balsu iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās un viņam ir pieredze domes priekšsēdētāja amatā, vadot Krimuldas novada domi.

Savukārt deputāts Kalvāns priekšsēdētājas amatam izvirzīja deputāti Inu Stupeli (JV), kura savu kandidatūru atsauca.

Uz deputātu jautājumu par to, kā Kumskis plāno risināt jautājumus, par kuriem sūdzas administratīvi teritoriālās reformas rezultātā Siguldai pievienoto novadu iedzīvotāji -, ka viņu teritorijas ir nekoptas, viņi jūtas aizmirsti, - Kumskis skaidroja, ka nāksies stiprināt pagastu pārvalžu darbu, jo ar pašlaik pieejamajiem resursiem pagastu pārvaldnieki nespēj pilnvērtīgi pildīt pienākumus.

Kumskim ir vairāk nekā 15 gadu pieredze pašvaldības darbā, no 2013 gada viņš bijis deputāts Krimuldas novada domē, savukārt no 2017. līdz 2021.gadam bijis Krimuldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs.

Kumskis atzīst, ka ir izaicinošu lēmumu un intensīva ikdienas darba priekšā. Sarežģītā situācija lielā daļā Latvijas pašvaldību ar budžetu sabalansēšanu liks pārskatīt prioritātes arī Siguldas novadā.

"Mūsu komandas galvenās darbības prioritātes būs vienmērīga visa novada attīstība, reāli izpildāmu mērķu definēšana, atvērta komunikācija ar iedzīvotājiem. Ir jāpilnveido pašvaldības pārvaldes struktūra, darbības kurss jāpagriež demokrātiskas vadības virzienā," uzsver Kumskis.

Siguldas novada pašvaldības domes vadībā kā domes priekšsēdētāja vietnieks darbu turpinās Zaļais. Viņš uzsver, ka novada vadībai ir jārod risinājumi, lai panāktu visa novada vienmērīgu attīstību. "Plānojot turpmāko novada attīstību, mums jānodrošina, ka tā ir dinamiska un augšupejoša visā novadā, atbalstot iedzīvotājus, digitalizējot procesus, veicinot izglītības ekosistēmas attīstību un ilgtspēju veicinošu budžetu," akcentē Zaļais.

Kā vēstīts, 25.janvārī ar 14 deputātu balsīm no Siguldas novada domes priekšsēdētājas amata tika atbrīvota Sausiņa.

Saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības nolikumu domes priekšsēdētāja pienākumus pilnvaru pirmstermiņa izbeigšanas gadījumos no 1.janvāra līdz 30.jūnijam bez īpaša pilnvarojuma pilda vietnieks Zaļais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas