Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Par Ventspils mēru ievēlē līdzšinējo Lemberga vietnieku Vītoliņu

Pirmdien pirmās jaunā sasaukuma Ventspils domes sēdes turpinājumā par domes priekšsēdētāju ievēlēts Latvijai un Ventspilij valdes priekšsēdētāja vietnieks un līdzšinējais pilsētas mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) pirmais vietnieks Jānis Vītoliņš, aģentūru LETA informēja domē.

Amatam tika virzīts Vītoliņš un Jaunās konservatīvās partijas Ventspils nodaļas vadītājs Bruno Jurševics.

Balsojot ar vēlēšanu zīmēm, ar septiņām balsīm "par" un pieciem deputātiem atturoties, par priekšsēdētāju tika ievēlēts Vītoliņš.

Jurševica kandidatūru priekšsēdētāja amatam atbalstīja pieci domnieki, seši bija pret, bet viens balsojumā atturējās.

Pēc pirmās domes sēdes beigām jaunievēlētais domes priekšsēdētājs sasauca domes ārkārtas sēdi pirmdien plkst.17, kurā paredzēts ievēlēt domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku sadarbības jautājumos.

Kā vēstīts, Ventspilī 1.jūlijā neizdevās ievēlēt pašvaldību vēlēšanās uzvarējušā saraksta līderi, apcietinājumā esošo domes priekšsēdētāja amata kandidātu Lembergu, tādēļ domes sēde tika pārtraukta.

Ventspilī ievēlētie "Latvijas attīstībai" (LA) deputāti Čeporjus un Normunds Pūpols un Nacionālās apvienības (NA) deputāts Kārlis Vočtavs pēc 1.jūlija sēdes stāstīja, ka neesot uzrunāti atbalstīt kādu konkrētu mēra amata kandidātu.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Čeporjus, Latvijai un Ventspilij aicināja LA uz sarunām pirms Jāņiem, tomēr politiskais spēks uz tām nedevās. Tā vietā LA aizsūtīja ierosinājumu organizēt plašākas sarunas starp visiem ievēlētajiem politiskajiem spēkiem. "Domājam, ka tas būtu produktīvāk," teica Ventspils domes deputāts, piebilstot, ka LA no Latvijai un Ventspilij uz šo ierosinājumu nesaņēma atbildi.

Arī NA Ventspils nodaļas vadītājs Andis Zariņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka partija ir atvērta sarunām, piebilstot, ka "viss ir diskutējams", tomēr politiskais spēks neplāno mēra amatā atbalstīt ne apcietinājumā esošo domes priekšsēdētāja amata kandidātu Lembergu, ne viņa sievu Kristīni Lembergu.

Vaicāts, vai Latvijai un Ventspilij ir uzrunājuši no NA saraksta ievēlēto deputātu jeb NA Ventspils nodaļu atbalstīt Lembergu, Zariņš teica, ka precīzs aicinājums atbalstīt tieši Lembergu neesot bijis.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka NA jau iepriekš tika aicināta uz sarunu, kad Latvijai un Ventspilij izvirzīja Lemberga kandidatūru, tomēr partiju apvienība atbildējusi, ka sarunas par šo tēmu neesot vērts veikt, jo partija paziņojusi, ka citu kandidatūru nemaz neizvirzīs, proti, tas bijis vienīgais Latvijai un Ventspilij piedāvājums.

Ventspils pilsētas pašvaldības darba nepārtrauktību saskaņā ar likumu Par pašvaldībām periodā līdz jaunās domes priekšsēdētāja ievēlēšanai nodrošina pašvaldības izpilddirektors Aldis Ābele.

Likums par pašvaldībām nosaka, ka gadījumā, ja divu mēnešu laikā neizdosies ievēlēt domes priekšsēdētāju, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs it tiesīgs domi atlaist.

Pašvaldību vēlēšanās septiņus mandātus ieguva partija "Latvijai un Ventspilij", pa diviem mandātiem - "Latvijas attīstībai" un partiju apvienība "Jaunā vienotība" un "Latvijas Reģionu apvienība", pa vienam mandātam - Jaunā konservatīvā partija un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) iepriekš tviterī skaidroja, ka apcietinājumā esošam cilvēkam ir liegtas tiesības piedalīties domes sēdēs. Tāpat liegts lietot internetu, datoru, mobilo un citas ierīces.

LETA jau ziņoja, ka Lembergam bija tiesības kandidēt pašvaldību vēlēšanās, jo attiecībā uz viņu nav stājies spēkā notiesājošs spriedums. Tiesības kandidēt ir liegtas tad, ja pret personu stājas spēkā notiesājošs spriedums galīgajā instancē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas