Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Pašvaldība pārvaldīs zemi zem Burtnieka ezera

Latvijas vēsturē noslēgts pirmais līgums par ezera un zem tā esošās zemes nodošanu pašvaldības valdījumā. Burtnieku novada pašvaldība pieņēmusi valdījumā līdz šim valstij piederošo nekustamo īpašumu – Burtnieku ezeru un zem tā esošo zemi 3966,25 hektāru kopplatībā, sestdien vēsta Latvijas Avīze.

Līdzēji ir Zemkopības ministrija un Burtnieku novada pašvaldība. Laikraksts ziņo, ka pieņemšanas valdījumā mērķis ir apsaimniekot Burtnieku ezeru, nodrošināt tā ilgtspējīgu pārvaldību, efektīvāk izmantot pieejamos dabas, cilvēku un materiālos resursus.

"Kā zināms, visa zeme, kas atrodas zem ūdens, Latvijā ir valsts pārvaldībā. Ja, piemēram, pašvaldībai vajag kaut vai metru platā joslā satīrīt krastu ūdenī – nedrīkst. Vajag paplašināt kanālu? Lūdzu, līdz ūdenim drīkst, tālāk ne. Jāprasa atļauja Ministru kabinetam, jo atbildīgās ministrijas šādu lietu regulēšanai joprojām nav, un process, kamēr iziet visas instances, kļūst diezgan sarežģīts un ilgs. Taču mums infrastruktūras uzlabošana un sakārtošana ir nepieciešama nekavējoties," avīzei pauda Burtnieku novada dabas resursu nodaļas vadītājs Raimonds Indrāns. Plāni paredz, ka nekavējoties sāksies darbi vairāku pludmaļu rekonstrukcijai Burtniekos un Silzemniekos, trīs kanālu sakārtošanai, bet Vecates pagastā izveidos laivu ielaišanas vietu.

"Jau izstrādājot teritorijas attīstības programmu, aicinājām novadā dzīvojošos izteikt savus priekšlikumus. Piemēram, Burtnieku luterāņu baznīcas draudze grib izveidot dabas taku un labiekārtot pludmali, vairāki individuālie zemes īpašnieki grib rakt kanālus un arī veidot pludmales, Latvijas valsts meži plāno savas aktivitātes pie ezera," avīzei stāstīja R.Indrāns.

Burtnieku ezers ir ceturtais lielākais ezers Latvijā, un tas pilnībā atrodas Burtnieku novada teritorijā. Zeme ap Burtnieku pieder 90 īpašniekiem, tajā skaitā novada pašvaldībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas