Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pāvilostas iedzīvotāji saskata draudus tūrismam

«Nauda tiks jūsu makam, bet kur ir labums mūsējiem?» bija kārtējais Pāvilostas iedzīvotāju jautājums Baltic Wind Park (BWP) pārstāvjiem, kas tā arī palika neatbildēts. Diskusijas par pretošanos kompānijas plāniem pāvilostnieku vidū turpinājās vēl pēc vēja parka cēlāju aizbraukšanas uz nākamo pašvaldību noturēt projekta sabiedrisko apspriešanu.

Vēja izpūstiem matiem un saules aprauti Pāvilostas bibliotēkā BWP runasvīriem uzdot jautājumus bija sanākuši ap 30 vietējie tūrisma un zvejniecības pārstāvji, kā arī citi vietējie iedzīvotāji. Pēc BWP pārstāvja un Zaļās partijas līdzpriekšsēdētāja Valda Felsberga sacītā varēja noprast, ka arī Jūrkalnē, kur apspriešana sākusies jau deviņos no rīta, bijis ne mazāk projekta pretinieku. «Ko gan viņi varētu atbalstīt, nekāda labuma viņiem no tā nav, mēs tikai uzklausām viedokļus,» atzina V. Felsbergs. Viss, ko spēj solīt BWP, ir darba vietas ģeneratorus apkalpojošajam personālam, bet vietējie iebilda, ka daudz vairāk darba vietu tiks zaudēts, nosakot ap turbīnām zonas, kurās aizliegts zvejot un burāt, kā arī degradējot skatu uz jūru. «Ejiet prom no Pāvilostas, piemēram, uz Liepājas pusi, un būsim draugi,» puspajokam kompānijas līdzīpašniekam Andrejam Siliņam piedāvāja Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons. Vienlaikus esot arī ostas valdes priekšsēdētājs, viņš uzsvēra, ka ostā ieguldītas miljoniem lielas investīcijas tūrisma nozares veicināšanai, bet plānotais projekts tam var pārvilkt svītru.

Iedzīvotājus interesēja gan projekta īpašnieki, gan tā izmaksas. Uzticību tā arī neguva prezentētais finansēšanas veids. «Tur aiz muguras stāv dāņu Vestas [vadošais vēja turbīnu ražotājs pasaulē Vestas Wind Systems], kuri šos izmanto, lai veiktu visas formalitātes, bet projektu pārņems, kad nepieciešamās atļaujas būs dabūtas,» sprieda iedzīvotāji jau pēc BWP pārstāvju aizbraukšanas.

Iedzīvotāji vienojās nosūtīt Vides pārraudzības valsts birojam vēstules ar iebildēm projekta tapšanā, un līdzīgas sagaidāmas arī no citiem piekrastes novadiem. «Uzdosim izpētīt visu iespējamo, lai pamēģina atbildēt.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas