Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pēc astoņiem gadiem atkal jāmaina Alūksnes Jaunās pils jumts

Alūksnes novads šobrīd izstrādā Alūksnes Jaunās pils jumta seguma un pārseguma siju nomaiņas tehnisko projektu. Lai arī iepriekš pils jumts rekonstrukciju piedzīvoja tikai pirms astoņiem gadiem, šobrīd situācija ir kritiska un tas jārekonstruē atkal, ziņo portāls aluksniesiem.lv.

Alūksnes Ziņu 2004.gada publikācijās rakstīts, ka Alūksnes pilsētas dome saņēmusi 40 000 latu valsts finansējumu Alūksnes Jaunās pils renovācijai. To izlietoja pils pamatu hidroizolācijai, lietusūdeņu novadīšanai, muzeja fondu glabāšanas un tualetes telpu remontam, kā arī bruģakmeņu iegādei. 2004.gadā Alūksnes pilsētas dome Alūksnes Jaunās pils jumta rekonstrukcijai saņēma valsts budžeta finansējumu 18 440 latu apmērā. Toreiz cenu aptaujā jumta seguma nomaiņai uzvarēja SIA SCO Centrs no Valmieras. Dažus gadus pirms viņiem jumta segumu apmēram vienas trešdaļas platībā klāja SIA Alūksnes nami. Kopš jumta maiņas 2004.gadā pagājuši astoņi gadi un nu Alūksnes novada domes deputāti maija tautsaimniecības komitejas sēdē diskutē, kāpēc tas jādara atkal.

"Pils jumts šobrīd ir ļoti sliktā stāvoklī – tek, bojā pārseguma sijas. Ziemā jumta sija pat iegāzās, tādēļ nepieciešams jumtu vēlreiz rekonstruēt. Ir kauns no iedzīvotājiem, ka pēc astoņiem gadiem, jāķeras pie tiem pašiem darbiem un par pietiekami lielām summām, bet, lai pili saremontētu, tas jādara," sacīja pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers. Verners Kalējs pauda neizpratni, kādēļ pašvaldība tikko par Eiropas fondu finansējumu rekonstruēja pili, krāsoja fasādi, zinot, ka jau ziemā iebruka sijas. "Mums tagad būs tāpat kā Iecavā, kur vienā gadā par Eiropas naudu asfaltēja ceļus, bet jau otrā uzraka!" secina V.Kalējs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas