Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pēc pusaudža slepkavības Jūrmalā pašvaldības policija regulāri uzrauga bērnunamu un pilsētas apkaimes

Pēc pagājušajā nedēļā Jūrmalā notikušās pusaudža slepkavības, kuru saskaņā ar policijas rīcībā esošo informāciju pastrādāja sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādes audzēkņi, pilsētas apkaimēs notiek regulāra policijas uzraudzība, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

LETA jau rakstīja, ka naktī uz 11.janvāri ap plkst.1 Jūrmalas pašvaldības policisti, pildot darba pienākumus Jūrmalā, Slokā, netālu no ceļa pamanīja uz zemes guļam pusaudzi bez samaņas ar durtām brūcēm. Pašvaldības policisti uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, bet cietušais gāja bojā vēl pirms mediķu ierašanās.

Sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestāde Jūrmalā, kurā dzīvo konfliktā iesaistītie jaunieši, sadarbojoties ar dienestiem un atbildīgajām institūcijām. Pašvaldībā skaidro, ka sadarbība vērsta uz to, lai nodrošinātu drošību un psiholoģisko atbalstu "bērniem un jauniešiem, kurus šī traģiskā situācija ir skārusi un ietekmējusi".

Iestādē tiekot nodrošināta pastāvīga policijas uzraudzība un situācija tiekot "risināta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā". Policija veicot apkaimju regulāru uzraudzību.

Kā ziņots iepriekš, saņemot informāciju par notikušo, uz notikuma vietu izbrauca Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti, kuri nekavējoties sāka notikušā izmeklēšanu. Tika noskaidrots, ka mirušais ir 13 gadus vecs pusaudzis.

Pašreizējā informācija liecina, ka iepriekšējā vakarā pirms pusnakts vairāki jaunieši, kuri dzīvo sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādē, bija devušies uz Rīgu, lai, iespējams, lietotu alkoholiskos dzērienus. Pēc tam viņi ar vilcienu atgriezušies Slokā, kur satikušies ar diviem sava vecuma jauniešiem, no kuriem viens vēlāk nogalināts.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka starp minēto jauniešu kompāniju, kā arī cietušo jaunieti un viņa draugu bija norisinājies konflikts, kura laikā viens no jauniešu grupas, kas dzīvo bērnunamā, viņam divas reizes iedūris ar nazi sirds un vēdera rajonā. Pēc notikušā jauniešu grupa notikuma vietu pametusi, atstājot ievainoto jaunieti ar viņa draugu.

Tajā pašā naktī Jūrmalas iecirkņa policisti ieradās sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādē, kur sastapa iesaistītos jauniešus, kuri kopā ar audzinātājām tika nogādāti policijas iecirknī.

Pusaudzis, kurš iedūris otram ar nazi, iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par klaiņošanu un zādzību no veikala. Pusaudzis, kurš tiek turēts aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu, vēl nav sasniedzis 14 gadu vecumu. Par tālākām darbībām attiecībā uz šo jaunieti patlaban tiek lemts.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta 12.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavots nepilngadīgais.

Izmeklēšanas laikā tiek skaidroti precīzi notikušā apstākļi un motīvi. Šobrīd sīkāku informāciju par notikušo policija nevarot sniegt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas