Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pēc sarunas ar Lendžu pagasta priekšsēdētāju vīrietis pakaras

Pēc sarunas ar Lendžu pagasta pārvaldes vadītāju Voldemāru Deksni vietējais iedzīvotājs Vladimirs izdarījis pašnāvību. Viņš pagasta priekšsēdētājam prasījis, lai atdod naudu, ko samaksājis par īri, bet V. Deksnis nav piekritis, piektdien ziņo laikraksts Neatkarīgā Rīta avīze.

Medijs vēsts, ka Vladimirs solījies iet kārties, uz ko V. Deksnis atkliedzis – "nu, ej, karies ar!" Pagasta vadītājs nožēlo savu nesavaldību, taču šaubās, ka no dzīves Vladimirs aizgājis viņa dēļ. V. Dekšņa turpmāko karjeru izlems pagasta iedzīvotāju padome.

Neatkarīgā noskaidrojusi, ka Vladimirs esot bijis vientuļš un trūcīgs. Pirms pāris gadiem viņam nodegusi tēva mantotā māja un bojā gājis brālis. No neveiksmju bedres Vladimirs nav spējis izkāpt. Pagasta mājā viņš bijis biežs viesis, regulāri rakstījis iesniegumus. Pēc sarunas ar pārvaldes vadītāju Vladimirs vēl iegājis pie kaimiņienes, kurai atklājis, ka grasās izdarīt pašnāvību, bet neviens viņam nav ticējis, ziņo laikraksts.

Rēzeknes novada pašvaldības vadītājs Monvīds Švarcs norāda, ka V. Deksnis personīgi ziņojis par negadījumu. "Voldemārs Deksnis ir ļoti atbildīgs un disciplinēts pārvaldnieks, kurš dara vairāk, nekā no viņa prasa, piemēram, valsts svētkos viņš brauca pats uz Rīgu uz slimnīcu pēc kāda pagasta iedzīvotāja, jo todien šoferis nebija pieejams. Protams, notikums ar Vladimiru ir nelāgs un šāda pārvaldnieka rīcība nav pieļaujama," laikrakstam norāda M. Švarcs. Viņš arī atklāj, ka Vladimirs nebūt neesot bijis tik nabadzīgs un aizmirsts, kā izteikušies Lendžu iedzīvotāji. "Ne jau pagasta vadītājs atbild par sociālo palīdzību, to dara sociālais dienests. Vienkārši pagasta vadītāju un lietvedi cilvēki redz visbiežāk. Pieļauju, ka viņiem nepieciešama īpaša psiholoģiska apmācība, lai prastu runāt ar sociāli nomāktajiem iedzīvotājiem un neizdegtu," saka M. Švarcs.

Par V. Dekšņa turpmāko palikšanu pagasta pārvaldes vadītāja krēslā drīzumā lems Lendžu iedzīvotāju kopsapulcē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas