Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pieķerta braucam reibumā, darbu pamet Liepas pagasta pārvaldes vadītāja Šīrante

Amatu ir pametusi Priekuļu novada Liepas pagasta pārvaldes vadītāja Evita Šīrante, kura pagājušās nedēļas vidū aizturēta, braucot reibumā ar dienesta automašīnu, aģentūrai LETA apliecināja novada domes priekšsēdētāja Elīna Stapulone (LZS).

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka nu jau bijusī pagasta pārvaldes vadītāja, vadot darba automašīnu reibumā, apturēta 27.februārī Liepas ciematā, Paula Rozīša ielā.

Valsts policijas pārstāve Zane Vaskāne precizēja, ka iereibusi autovadītāja 27.februārī pirms plkst.21 Liepas ciematā aizturēta Raunas ielā. 1983.gadā dzimusi sieviete vadīja automašīnu "koda, būdama 0,94 promiļu reibumā, par ko viņai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Jau nākamajā dienā ar domes lēmumu darba attiecības ar viņu izbeigtas pēc abu pušu vienošanās, un darba līguma laušanas iniciatore bijusi Šīrante.

Domes priekšsēdētāja gan apgalvoja, ka arī tad, ja bijusī darbiniece neizrādītu iniciatīvu, pašvaldības vadība rosinātu viņu atlaist, jo pagasta pārvaldnieks "tomēr ir būtisks amats" un šāds notikums neuzlabo novada tēlu.

Stapulone klāstīja, ka jauns darbinieks Šīrantes vietā netiks meklēts, un pagasta pārvaldes darbu turpmāk nodrošinās izpilddirektora vietnieks, jo arī līdz šim gan izpilddirektors, gan viņa vietnieks rūpējušies par citu pagastu pārvalžu darbu.

Lai arī Šīrante 2017.gada pašvaldību vēlēšanās ievēlēta novada domē no viena saraksta ar Staluponi, Šīrante no mandāta domē atteikusies par labu darbam pagasta pārvaldē, bet tagad viņa to atjaunot vairs nevarēs.

Pati bijusī pagasta pārvaldniece komentārus aģentūrai LETA par notikušo atteicās sniegt, aicinot sazināties ar novada pašvaldību.

Šīrantes deklarācija par 2018.gadu liecina, ka viņa no pašvaldības atalgojumā pērn saņēmusi 19 192 eiro, vēl 136 eiro saņemti kā pabalsts no valsts. Viņas īpašumā ir 2000.gada izlaiduma automašīna "Opel Astra".

Top komentāri

Drukas Vells
D
Nu ĻOTI atbilstoša automašīnas marka braukšanai reibumā - “Koda. ;)
lomiks
l
Alga 1599 eiro mēnesī tas tik pārvaldnieka atalgojums par tādu grēks ir neiekost!
Hm
H
Par dažiem gr.atkāpjas,bet viens otrs izzog pus Latvijas,ne ausi nepakustina. Cepuri nost šī sievišķa priekšā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas