Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Piena paku laivu regatē Jelgavā būs rekordliels dalībnieku skaits

24.augustā Jelgavā notiks ikgadējie XIII Vispārējie piena, maizes un medus svētki Raiņa parkā un XI "Rasas" piena paku laivu regate Lielupes ūdeņos, kurai pieteicies rekordliels skaits dalībnieku - 40 komandas.

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Saule informēja, ka 24.augustā pasākuma apmeklētāji plkst.10 aicināti uz svētkiem Raiņa parkā, lai iepazītos, nogaršotu un iegādātos dažādus piena, maizes un medus izstrādājumus, kā arī citus gardumus un amatnieku darinājumus.

Degustāciju konkursos būs iespēja nogaršot medu un maizi, lai noteiktu "Latvijas atzītāko medu 2013" un "Zemgales gardāko rudzu maizi 2013". Brīvajos brīžos gan maziem, gan lieliem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās un piedalīties konkursos. Par muzikālo programmu dienas gaitā gādās jautrie "dīdītāji" - "Kreicburgas ziķeri", kā arī sagādāts "Ciema kukulis" no Jelgavas kolektīviem.

Raiņa parkā notiks vēl nebijusi akcija šo svētku laikā - "Lauki ienāk pilsētā Jelgavā", kurā būs iespēja izsmaržot un izgaršot Latvijas lauksaimnieku izaudzētos un saražotos produktus, apskatīties Latvijai raksturīgus mājdzīvniekus un mājputnus, kā arī piedalīties konkursos un aktivitātēs visai ģimenei.

Plkst.15 interesenti aicināti uz Lielupes promenādi, kur notiks piena paku laivu regate, kura šogad pulcēs rekordlielu dalībnieku skaitu - 40 komandas.

40 tūkstošus "Rasa" piena paku, kuras dāvina Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union", tiks sadalītas starp visām komandām, lai tās varētu uzbūvēt laivu un cīnīties septiņās dažādās nominācijās - Oriģinālākā laiva, Visatraktīvākā komanda, Saldais krējums, Ātrākā laiva, Treknākais piena plosts, Inovatīvākā laiva un "Pilnīgs sviests". Visas komandas pirms brauciena prezentēs savas laivas Lielupes krastā, tāpēc aicinām īpaši tam sagatavoties, lai iegūtu skatītāju simpātijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas