Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piesārņojums Šuņupē vēl nav likvidēts

Pirmdien SIA VentEko vēl turpina naftas produktu piesārņojuma likvidēšanu Šuņupē, Daugavpilī, un darbi varētu noslēgties tuvākajās dienās, aģentūru LETA informēja pilsētas Komunālās saimniecības pārvaldes vides inženieris Kaspars Laizāns.

Pašvaldības pārstāvis atteicās komentēt iespējamo vainīgo upes piesārņošanā, jo notikušo vēl izmeklē policija. Taču Laizāns apliecināja, ka no vainīgās personas tiks piedzīti līdzekļi par avārijas likvidēšanas darbiem. Pašlaik nav zināms, cik darbi izmaksās.

Avārijas likvidēšana upē turpinās kopš pēdējās februāra dienas, kad piesārņojums pamanīts. Naftas produkti tiek atsūknēti gan no pašas upes, gan kanalizācijas sistēmas, caur kuru tie nonākuši Šuņupē.

Pašlaik nav indikāciju, ka piesārņojums būtu ticis Daugavā, tāpat nav manīta arī zivju slāpšana.

Valsts vides dienesta (VVD) Daugavpils reģionālās vides pārvaldes inspektori šodien apsekoja un vizuāli novērtēja Šuņupes posmu no Stacijas ielas līdz upes posmam, kas pieguļ SIA Daugavpils ūdens teritorijai, un tikai atsevišķos upes posmos novērojama naftas produktu klātbūtne ūdenī, par ko liecināja varavīksnes nokrāsas plēvīte, aģentūrai LETA skaidroja VVD pārstāve Maruta Bukleviča. Izteiktākas piesārņojuma pazīmes ir novērojamas desmit kvadrātmetru platībā aiz tilta pāri Šuņupei uz Cietokšna ielas. Tomēr, salīdzinot ar situāciju pirmajā marta dienā, VVD secināts, ka situācija upē ir uzlabojusies.

Bukleviča arī klāstīja, ka atbildīgo dienestu veiktie neatliekamie pasākumi ir bijuši pietiekami efektīvi, lai nodrošinātu ūdenī nonākušo naftas produktu lokalizēšanu un savākšanu. VentEko darbinieki no nostādinātājakas, kur tika konstatēts piesārņojums, piektdien savāca 40 litrus naftas produktu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova aģentūrai LETA apliecināja, ka ir sākts kriminālprocess par zemes, mežu vai iekšējo ūdeņu piesārņošanu ar bīstamām vai citām kaitīgām vielām, ja ar to radīts būtisks kaitējums dabas videi, mantiskajām vai saimnieciskajām interesēm, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Arī Belova plašākus komentārus par iespējamo vainīgo nesniedza.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas nogalē konstatēts un lokalizēts naftas produktu piesārņojums Daugavpils Šuņupē.

pievienota 5.-7.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas