Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pļaviņu novadā noteikts aizliegums atrasties uz upju ledus

Pļaviņu novadā noteikts aizliegums atrasties uz Daugavas un Aiviekstes ledus, liecina novada domes priekšsēdētājas Guntas Žildes (Jēkabpils reģionālā partija) rīkojums.

Dokuments izdots, ņemot vērā laikapstākļus un faktisko ledus stāvokli Pļaviņu novada administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošajās ūdenstilpēs, kā arī Zemes pārvaldības likumu. Paaugstinātas ledus bīstamības periods noteikts Daugavā un Aiviekstē, līdz ar to cilvēki nedrīkst atrasties uz upju ledus.

Rīkojuma izpildi kontrolēs Pļaviņu novada pašvaldības policija.

Kā ziņots, Saeima septembrī galīgajā lasījumā atbalstīja izmaiņas Zemes pārvaldības likumā, kas paredz, ka pašvaldības turpmāk varēs aizliegt cilvēkiem atrasties uz ūdenstilpju ledus tādās vietās, kur var tikt apdraudēta viņu dzīvība un veselība.

Izvērtējot iespējamo personas un dzīvības apdraudējumu, būs jāņem vērā cilvēku pulcēšanās intensitāte, laikapstākļi, meteoroloģiskās prognozes un iespējamība, ka neveidojas pietiekami izturīga ledus kārta. Pašvaldība par lēmumu varēs paziņot arī savā interneta vietnē.

Par pašvaldības noteiktā aizlieguma neievērošanu personu varēs saukt pie administratīvās atbildības, ko paredz šī gada jūnijā Saeimā pieņemtie grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas